Geen doelpunten gescoord
1-0
1-1 De Spiegelaere Tom

Geen kaarten gegeven

Een sterk Hadikadees maakt een eind aan de indrukwekkende start van Sportgroep 70, en houdt een puntje thuis. Coach Willy Crommelinck blikt tevreden teug op het gelijkspel.

Met opnieuw een volledige kern van 15 spelers is coach Willy content over de talrijke opkomst dit seizoen. De vele wisselmogelijkheden hielpen ook het sterke seizoensstart waar te maken. Tactisch koos de trainer om de wedstrijd aan te vatten met twee spitsen. ?Om te anticiperen op de sterke tegenstander? zo klonk de uitleg. Het resulteerde in een gesloten eerste helft met weinig kansen aan beide kanten, Peter Steegmans kon na een hakje van Thibaut op doel trappen, maar de keeper van Hadikadees pakte de lage schuiver. Even later speelde Thibaut zijn snelheid uit, en kon een pass in de verdediging onderscheppen. Hij kwam alleen voor doel en plaatste de bal in de verste onderhoek. Met een schitterende redding kon de keeper de bal nog in corner werken. Aan de overkant moest zijn collega van Sport 70 niet onder doen. Ook Vandenbussche Kristof greep een paar keer goed in. Desaeyer Christophe kreeg nog een kopkans aan de tweede paal op een verre vrije trap van Vanreybrouck Dieter, en Tas Wim schoot vanuit de tweede lijn nipt naast. Naar het einde van de eerste helft nam Hadikadees lichtjes het overwicht, maar het bleef 0-0 aan de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, Sportgroep 70 zocht naar rust in de ploeg, maar vond die niet. Het duurde niet lang of het eerste doelpunt viel. Op een inworp van Hadikadees ontstond een rommelige fase voor het doel van Vandenbussche. Goaltjesdief Andy verstraete zette zijn voet tegen de bal en scoorde zijn vijfde van het seizoen. 1-0. Sportgroep 70 had wat tijd nodig om de klap te verwerken. Tot Emlyn Dekeyser (die goed inviel rechts op het middenveld) gepakt werd in het strafschopgebied door de thuisdoelman. Een terechte strafschop. Vanreybrouck Dieter liet de taak over aan Despiegelare Tom. De vuurtoren zette de doelman op het verkeerde been, en plaatste zeer koelbloedig en precies de bal in de andere hoek. 1-1. Sport 70 nam de bovenhand, de motor was vertrokken. Vanreybrouck kopte net over. Even later draait Louwagie Thibaut mooi weg van zijn verdediger, en komt zo plots alleen voor de doelman. De enorme kans wordt op de voeten van de keeper getrapt. Een kans dat je nooit mag missen. Lag het aan de nieuwe schoenen? In de laatste minuten krijgen beide ploegen nog een uitstekende kans. Louwagie trapt vanuit een scherpe hoek nog op de keeper, en aan de overkant trapt de doorgebroken Verstraete nog voorlangs. 1-1 is de terechte eindstand.

Toch blikt trainer Crommelinck tevreden terug. ?De balbehandeling, de rust, en de opbouw, daar moeten we nog aan werken. Maar het is bij een sterke tegenstander dat je ziet waar nog aan gesleuteld moet worden. Ik ben tevreden over de inzet dat vandaag opnieuw werd getoond.? Willy ,die afkick van de palm, analyseerde nog het seizoensbegin. ?We hebben dit jaar een sterke ploeg, het scoringsvermogen is de lucht ingegaan, en dat bied meer mogelijkheden. Jan Reynders haalt dit jaar bijvoorbeeld een heel hoog rendement op het middenveld. Veel inzet, sterk in duel, en hard bikkelend? Willy maakte ook tijd om de nieuwe spelers kort te analyseren. ?Met Steegmans Peter en Vandriessche Bart hebben we achteraan meer zekerheid, beiden zijn een versterking, al speelde Vandriessche een ongelukkige partij vandaag. Met Despiegelare Tom hebben we een kopbalsterke spits binnen gehaald met een goede vraag naar de bal. Altijd aanspeelbaar, en buskruit in de voeten. Louwagie Thibaut is meer technisch en kan een verdediging pijn doen met zijn snelheid.? Pochte Crommelinck. De trainer wees dan ook Louwagie aan als man van de match. Waarvoor dank.