2-0 Vanreybrouck Dieter
3-0 Vanreybrouck Dieter
4-0 Devlieghere Dieter

Vanreybrouck Dieter VERBAAL PROTEST

Na het gelijk spel van vorige week kon Sportgroep 70 opnieuw winnen. Na een teleurstellende eerste periode kon de thuisploeg slechts in de tweede helft afstand nemen van een zwak Scoutabou.

Trainer Crommelinck koos om de wedstrijd aan te vatten met opnieuw drie spitsen. Maar niet het gekende trio kwam aan de aftrap, twee nieuwe namen in de spits. Verdediger Tas Wim verscheen in punt, en Reynders Jan schoof een rijtje vooruit naar zijn geliefkoosde positie. Samen met Louwagie vormden zij het spitsen trio. Despiegelare Tom en Devlieghere Dieter zaten op de bank. In een zwakke eerste helft viel op dat de het drietal niet op elkaar was ingespeeld. Achteraan en op het middenveld klopte het als een bus, maar eens de bal bij de spitsen kwam was het zoeken naar een kans. Tas Wim was de man die de beste kansen kreeg, maar die werden telkens zwak afgerond. Jan Reynders liep veel maar was zelden aanspeelbaar, en kreeg nauwelijks een bruikbare bal in de voeten. Louwagie tenslotte raakte in het eerste kwartier niemand voorbij en had de hele eerste helft last van ?zere voeten?. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de spitsen niks te maken hadden met het eerste doelpunt. Op een inworp voor sportgroep 70 ter hoogte van de grote rechthoek wierp Vanreybrouck Dieter de bal in de voeten van Devlieghere Gunter, die knap wegdraait van zijn tegenstander, en de bal tussen de keeper en de paal plaatste. 1-0. Verdiend, Scoutabou kreeg maar weinig kansen, en een attente Vanden Bussche pakte alles zonder problemen.

Tijdens de rust werden Louwagie Thibaut en De Saeyer Christophe gewisseld voor de twee spitsen op de bank. Reynders schoof opnieuw een rij achteruit en het niveau ging eindelijk de lucht in. Tas Wim won een kopduel, en legde de bal in de loop van de aanstormende Vanreybrouck. Met een lage schuiver plaatste Vanreybrouck de bal netjes tegen de netten. 2-0. Even later ging Despiegelare vanop zijn eigen helft wandelen met de bal, de knal eindigde op de vuisten van de doelman. De toon was gezet, de motor draaide. Despiegelare plaatste de bal mooi tussen 2 verdedigers in de loop van de (opnieuw) sprintende Vanreybrouck die zijn tweede van de ochtende op precies dezelfde manier scoort als zijn eerste: Laag in de hoek. 3-0. De kelk moest leeg tot op de bodem. Louwagie mocht de laatste 10 minuten volmaken en kwam nu naast zijn spitsmaatjes terecht. Het doel van Scoutabou werd een schietkraam. Maar de bezoekende keeper gaf geen krimp op schoten van Devlieghere(1x), Despiegelare(2x), en Louwagie (3x). In de laatste minuten moest hij zich dan toch gewonnen geven. Louwagie ging 2 man voorbij, en legde de bal terug op Devlieghere Dieter die eerst zijn man uitkapte alvorens te scoren. ?4-0, maar het konden er meer zijn. Volgende week tegen Oud KSA zullen we niet zoveel kansen mogen laten liggen, we zullen er trouwens niet zo veel krijgen.? Concludeerde matchwinnaar Vanreybrouck. De topper van volgend weekend belooft alvast vuurwerk.