1-0 Vanreybrouck Dieter
1-1
Geen doelpunten gescoord

Geen kaarten gegeven

Sportgroep 70 speelt tegen een sterk georganiseerd Haverlo 1-1 gelijk en laat voor het eerst dit seizoen thuis punten liggen.

De wedstrijd begon nochtans goed voor de thuisploeg. Sportgroep 70 had het overwicht, en cre?erde enkele halve kansjes. In de eerste minuten kreeg Dieter Devliegere een mooie bal vanop de rechterflank aangespeeld, hij kapte zich knap vrij en trapte naar de hoek. De keeper duwde in corner. Aan de overkant kwam Steegmans Peter voor het eerst dit seizoen onder de lat te staan. Bij zijn eerste plukbal bulderde hij zodanig luid dat het even stil werd op de Brugse markt. ?Bij je eerste bal moet je je stem laten horen. Daarna durft geen spits meer in duel te komen.? Verklaarde Steegmans. Een waarheid als een koe. Er kwam inderdaad voor de rest van de wedstrijd praktisch geen spits in zijn buurt. Toch werd hij 1 keer geklopt, al was die bal ongrijpbaar. Steegmans treft geen schuld, integendeel, hij straalde pr?sence en vertrouwen uit. Een volwaardige tweede doelman.
Bij de thuisploeg was Vanreybrouck Dieter opvallend goed bezig op zijn vertrouwde linkerflank. Steeds opnieuw stuurde hij ballen naar alle hoeken van het veld, telkens op het hoofd, of in de loop van de hard werkende spitsen. Sportgroep 70 kwam verdiend op voorsprong in die eerste helft. Louwagie Thibaut wrong zich tussen twee verdedigers, kwam alleen voor doel maar werd dermate gehinderd dat hij onvoldoende kon afdrukken. Een verdediger werkte de bal weg in de loop van Vanreybrouck Dieter die het leer in de verste hoek deponeerde. Dank u wel, en 1-0. De vreugde was van korte duur, Haverlo maakte snel gelijk op counter.

1-1 was de ruststand, en tevens ook de eindstand. In een slaapverwekkende tweede helft werd niet 1 keer tussen de palen geschoten. Aan beide kanten wel te verstaan! Haverlo was de betere ploeg, en drukte Sport 70 op de eigen helft. Bij balbezit werd voor de veilige oplossing gekozen. Geef der ne lap op! De spitsen kregen geen bal van dicht te zien, het middenveld liep zich te pletter achter een ongrijpbare bal, en moest dan maar de verdediging bijstaan. ?Potjesstamp?. Zo verwoordde coach Willy de tweede helft. En terecht. Met de Sint-Joris Vrienden volgende week wacht opnieuw een sterke tegenstander. Benieuwd of de spitsen dan de weg naar doel terugvinden.