1-1 De Spiegelaere Tom
2-1
Geen doelpunten gescoord

Desmet Rudi VERBAAL PROTEST

Sportgroep 70 verliest voor het eerst dit seizoen. De 2-1 nederlaag kwam hard aan tegen de Sint-Joris Vrienden, dat op papier een haalbare kaart moest zijn.

Sport 70 miste de sterkhouders Vanreybrouck Dieter (Week-endje uit) en Devlieghere Dieter (Nog steeds last van zijn dij). De bezoekers kwamen slechts met elf aan de aftrap, Heyns Kris en Desmet Rudi kwamen te laat opdagen. Toch was de eerste helft nog te pruimen, Sportgroep 70 drukte in de eerste 20 minuten Sint-Joris volledig terug op de eigen speelhelft, en cre?erden heel wat kansen. De eerste was meteen bingo. Louwagie Thibaut speelde Despiegelare Tom knap aan, de roodharige spits twijfelde niet en trapte het leer mooi in de linker benedenhoek. 0-1, en meteen het zevende doelpunt van Despiegelare Tom waardoor hij samen met Louwagie op de eerste plaats komt te staan in de schutterslijst. Louwagie en Dejonghe spanden even later een mooie actie samen op, Louwagie zag zijn schot tegen de paal geduwd door de thuisdoelman. Louwagie kreeg nog de beste kans van de wedstrijd. Op snelheid snoepte hij de terugspeelbal van de rechtsback af, net voor de voeten van de thuisdoelman. maar Louwagie moest zonodig nog een nummertje opvoeren voor de lege kooi waardoor hij uitglijdt en de kans verprutst. Louwagie kan trouwens al 5 (!) wedstrijden niet meer scoren, waardoor zijn schitterend seizoensbegin alle glans begint te verliezen. Bij een 0-2 was de wedstrijd gespeeld, maar het was aan de overkant dat er mocht gevierd worden. Miny Marc scoorde uit het niets, en het stond plots 1-1. Sinds dat moment kwam de partij in evenwicht, maar het was Sint-Joris die de kansen kreeg. Op een harde voorzet vanop de linkerkant schoot de glijdende Verplancke Patrick de 2-1 prachtig in de winkelhaak.

Wie een gemotiveerd Sportgroep 70 had verwacht in de tweede helft kwam bedrogen uit. Het was integendeel Sint-joris die het beste voetbal bracht en het gevaarlijkst was. Slechts sporadisch kwam Sport 70 nog over de middellijn, nooit kwam het in de buurt van de grote rechthoek. Telkens opnieuw werd de bal in paniek naar voor getrapt, en telkens opnieuw kon Sint-joris makkelijk een nieuwe aanval opzetten. Sport 70 stelde op alle vlak teleur, het champagne voetbal van het seizoensbegin was nergens meer te bespeuren. Coach Willy moet de trein weer op de rails zien te krijgen, want week na week worden de prestaties alsmaar slechter. Het was op momenten huilen met de pet op. Tegen een sterke thuisploeg kregen de bezoekers zeker een rammeling om de oren, maar de Sint-Joris vrienden speelden verre van groots.

Twee weken geleden werd tegen Oud KSA nog gewonnen zonder echt goed te spelen, maar er werd nog gewonnen! Vorige week was de tweede helft thuis tegen Haverlo slecht en verloor Sport 70 terecht punten. De tweede helft was deze week rampzalig, een echte off-day, een collectieve wanprestatie. Sportgroep 70 moet zich nu dringend gaan herpakken na die mokerslag, want met zo?n voetbal gaan ze zwaar ?op hun doos? krijgen volgende week thuis in de topper tegen de Rick vrienden. Twee weken later volgt HSH Pechos, met tussenin de moeilijke verplaatsing naar de Barms. Zwaar, tot zeer moeilijk! Bij een goede prestatie volgende week zal de wedstrijd van zondag slechts een nare herinnering zijn. Het was dan ook een match om snel te vergeten voor Sportgroep 70...