2-1
3-1 De Spiegelaere Tom
3-2

Geen kaarten gegeven

Sportgroep 70 raakt ook tegen een goed spelende Barms niet uit het dal. Het verloor de wedstrijd met 3-2, en mag na een magere 2 op 12 de titelambities stilaan opbergen.

Sport 70 begon het sterkst aan de wedstrijd en zette de thuisploeg onmiddellijk onder enorme druk. Na 2 minuten werd de score al geopend. Vanreybrouck Dieter vond eerst nog 2 maal de doellat op zijn weg, maar een goed gevolgde Louwagie Thibaut schoof de 0-1 toch binnen. Alhoewel een verdediger de bal met zijn hand uit het doel sloeg werden de regels niet gevolgd. Logischerwijze krijg je dan een strafschop en een rode kaart. ?Niks van.? Vond de scheidsrechter: ?Gewoon het doelpunt goedkeuren.? Een beslissing dat het hele wedstrijdverloop zou beinvloeden. Louwagie kreeg nog enkele kansen, maar Zwankaert hield op sublieme wijze zijn netten schoon. Op een moment dat Sportgroep 70 de wedstrijd onder controle bleek te hebben sloeg het noodlot toe. Heyns Chris schoffelde een thuisspeler in de grote rechthoek onderuit, en een terechte penaltie was het gevolg. Knap in de rechterhoek geplaatst door Annys Pascal en de bordjes stonden weer in evenwicht. 1-1 was de ruststand.
Sportgroep 70 toonde in de tweede helft opnieuw geen karakter. De vele wissels die de Barms aan de rust uitvoerden waren beslissend. Kapitein Goegebuir Guido stak de bal mooi door de verdediging van Sport 70 en Annys scoorde zijn tweede van de namiddag. Sportgroep 70 viel als een pudding in elkaar en mocht blij zijn dat Vanden Bussche op niveau keepte. Het was slechts uitstel van executie want uitblinker Annys gaf nog een prachtige assist aan D?Hooghe David die de 3-1 binnentikte. Intussen was Vanreybrouck al in het ziekenhuis toegekomen na een duel waarin hij getackled werd. Invaller Despiegelare kon op assist van Louwagie nog milderen maar het kalf was al lang verdronken. Kapitein Goegebuir zette Van Maele Jan nog in de bloemtjes na zijn uitstekende prestatie. ?Aan de rust moest het misschien 0-2 staan, maar Zwanckaert haalde twee gemaakte doelpunten uit zijn kooi.? Vertelde hij opgelucht: ?de tweede helft namen wij voor onze rekening, door collectief sterk te presteren hebben we terecht gewonnen denk ik.? Volledig mee eens!