1-1
1-2
1-3

Geen kaarten gegeven

Tweede nederlaag op rij voor Sportgroep 70. Pechos won zonder groots te spelen makkelijk en laat de thuisploeg achter in diepe crisis.

Nog steeds geen Devlieghere Dieter op het veld, en ook naamgenoot Vanreybrouck moest ook gekwetst toezien. Despiegelare Tom miste zijn trein uit Beernem en was ook niet van de partij. Het trio is samen goed voor 18 doelpunten dit seizoen, de thuisploeg kon dus verzachtende omstandigheden inroepen. Maar ook de bezoekers misten hun gekwetste topspits. Sportgroep 70 begon zoals gewoonlijk dit seizoen het sterkst aan de partij om dan opnieuw als een pudding in elkaar te zakken. In die sterke beginfase kwam het toch op voorsprong. Louwagie loopte de flank af en sneed naar binnen tot in de grote rechthoek waar hij foutief werd afgestopt door de kapitein van Pechos. Strafschop, zonder discussie. Louwagie trapte zelf en plaatste het leer mooi in de linker onderhoek. 1-0. Pechos herstelde traag het evenwicht en was naar het eind van de eerste helft de evenknie van de thuisploeg. Pechos maakte nog voor de rust gelijk. Een gedevieerde trap viel in doel tussen de lat en de thuisdoelman Vanden Bussche.
?Sport 70 werd gescout, en we wisten dat ze het moeilijk krijgen in de tweede helft.? Vertelde kapitein Ward van Pechos. ?Als we de eerste helft goed doorkomen hebben we een kans.? En zo geschiede, Pechos nam het voortouw en kon (weliswaar met gelukkige doelpunten) het laken naar zich toetrekken. Eerst werd lullig naast de bal getrapt, waardoor de bezoekende spits kon binnentikken, en enkele minuten later was het weer prijs. Het derde doelpunt is te knullig om er woorden aan vuil te maken. Pechos verdiende de overwinning al liet het geen onoverwinnelijke indruk. Dat tikkeltje geluk hebben topploegen, en sportgroep 70 mag nu een definitief kruis maken over zijn titelambities.

De redactie zou zich nog willen excuseren ten opzichte van de vele trouwe lezers voor het te laat verschijnen van dit artikel. Ook reporters hebben een sociaal leven.