2-0 Louwagie Thibaut
3-0 De Spiegelaere Tom
4-0 Louwagie Thibaut

Geen kaarten gegeven

Sportgroep 70 kan dus toch nog winnen. Aneca werd met zware cijfers aan de kant geschoven door een herrezen thuisploeg.

Vorige week werd nog zwaar uitgehaald naar de thuisploeg die de laatste weken geen enkele goede prestatie kon neerzetten en verdween naar de grijze middenmoot van het klassement. Sportgroep 70 won namelijk geen enkele van zijn laatste 6 duels. Vorige week kon het zelf voor het eerst dit seizoen geen enkele keer scoren. De harde kritiek van de schrijvende pers had blijkbaar zijn effect niet gemist, want sportgroep 70 won nog eens met zware cijfers.

In de eerste helft was de thuisploeg nochtans niet de betere ploeg op het veld. Het startte de wedstrijd met een beresterke verdediging, en voor het eerst sinds lang met opnieuw drie spitsen. Devlieghere Dieter maakte zijn wederoptreden na een lange periode van blessureleed naast Despiegelare en Louwagie. Maar vooraan kon het verschil niet gemaakt worden. Devlieghere ?Mario? miste matchritme, Despiegelare werd te weinig in het spel betrokken en Louwagie zat er duidelijk niet met zijn gedachten bij. Er kwamen aan beide kanten kansen. Aneca vond 2 keer een sterk keepende Vanden Bussche op zijn weg, en trof 1 keer zelfs de lat. Toch was het de thuisploeg die de beste kans kreeg. Een pegel van De Saeyer spatte uiteen op de lat, en Devlieghere trapte de bal zo zwak in, dat de doelman hem nog van de lijn kon keren. Alhoewel de scheidsrechter het doelpunt goedkeurde werd die mening op aangeven van Louwagie herzien. Sportiviteit of rivaliteit?

Na de rust bracht Crommelinck een volledig nieuw middenveld aan de aftrap. Crommelinck speelde zelf als buffer voor zijn verdediging met Reynders achter de spitsen. Devlieghere Dieter werd voor alle zekerheid in de kleedkamer gehouden. De ervaren Schepens schoof een rij vooruit naar de rechterflank, en Desmet Rudi nam de linksback positie voor zijn rekening zodat ook Steegmans een rij vooruit kon spelen. De tactische verschuivingen rendeerden. De geprikkelde Reynders speelde opnieuw een sublieme wedstrijd als in het seizoensbegin, en kopte de bal op magistrale wijze loepzuiver in de linker winkelhaak. Ook Louwagie speelde een goede tweede helft. Eerst werd zijn schot nog van de lijn gekopt, daarna knap uit de rechterhoek gehaald, maar de derde keer trof hij wel raak. Op een gemeten voorzet van Steegmans Peter was Louwagie sneller op de bal dan de bezoekende doelman, en schoof de 2-0 binnen. Het hek was van de dam voor Aneca. Sportgroep 70 drukte door. Despiegelare Tom scoorde vanop de stip de 3-0, en Louwagie scoorde nog zijn tweede van de morgen nadat Schepens zijn schot eerst nog werd gepareerd door de doelman. Volgende week wacht de moeilijke verplaatsing naar vitesse. Daar zal Sportgroep 70 nog steeds niet kunnen rekenen op Vanreybrouck, en ook topschutter Louwagie zal de wedstrijd missen. Deze prestatie vraagt om bevestiging, benieuwd of de thuisploeg opnieuw vertrokken is?