60  UIT  Devlieghere Dieter GEKWETST
1-0
1-1 Stevens Rudy

Devlieghere Gunther VERBAAL PROTEST

SportGroep70 begon met volle moed aan de wedstrijd tegen de Brugse Beren. Christophe De Saeyer (die moest bekomen van een avondje stappen) en Rudy Stevens waren onze wissels. Op deze manier konden we in de tweede helft nog wat extra ervaring in de strijd werpen.

SportGroep70 begon goed en kwam al rap eens aan het doel kijken maar was nog niet wakker genoeg om te scoren. De diesel van de tegenstander raakte langzaam warm en de tegestander begon meer druk te cre?ren. SportGroep70 kreunde onder het buitenlandse geweld maar bleef overeind. Tot overmaat van ramp kreeg SportGroep70 een penalty tegen. De scheidsrechter zag Kris Henys een duwtje geven aan een aanvaller in het strafschopgebied en gaf zo wel een heel lichte strafshop weg. Deze werd feilloos omgezet maar een attente Jan Reynders duidde de scheidsrechter op het feit dat er nog enkele spelers in de halve cirkel van het strafschop gebied stonden. Dus volgens de regels van het spel moest de strafschop hernomen worden wat dan ook gebeurde. De tegenstander in kwestie was volledig uit zijn concentratie gehaald en plaatste de bal een meter naast het doel van gelegenheidskeeper Tom De Spiegelaere. SportGroep70 probeerde met enkele prikken van een goed spelende Thibault Lowagie en een steeds beter wordende Dieter Devlieghere gevaar te cre?ren maar het was gelegenheids middenvelder Wim Tas die het eerste schot op doel liet noteren. De tegenstander speelde verzorgd technische voetbal en kwam op een tegenaanval verdiend op voorsprong al was het binnen trappen niet echt overtuigend. Doelman Tom De Spiegelaere pakte bijna nog. 1-0 was de ruststand.

Tijdens de rust werd Thibault Lowagie en Wim Tas gewisseld. Lowagie in kwestie was niet tevreden met zijn wissel die door gelegenheids trainer Rudy Stevens werd gedaan. Dit terwijl deze orders kwamen van de trainer zelf (Willy Crommelinck) en liet zich van zijn slechtste kant zien en ging gaan douchen, er helemaal niet bij stil staande dat dit nog zware gevolgen kon hebben voor de match en voor zijn ploeg. Maar ook verleden week haalde Lowagie zulke stoten uit. Hij bleef na de rust verder spelen terwijl hij gekwetst was en zo eigenlijk zijn eigen ploeg in de problemen bracht. Uiteindelijk werd er wel verleden week wel gewonnen maar had de score v??l hoger kunnen zijn met 2 fitte spitsen.

De tweede helft was nog geen 10 minuten bezig toen er een tegenstander in de rug van David De Jonghe sprong en hem zo blesseerde. In plaats van Lowagie terug in de strijd te kunnen werpen, moest Wim Tas (die conditioneel nog niet 100% staat) terug het veld op. SportGroep70 speelde heel wat beter in de tweede helft. Het durfde eindelijk terug zijn voet zetten en werd zelfs meer en meer terug baas op het middenveld. Kris Heyns op de linkerflank (na de blessure van De Jonghe) en Gunther Devlieghere op de rechterkant lieten regelmatig hun tegenstander alle kleuren van de regenboog zien. SportGroep70 kon zo meer gevaar gaan cre?ren en beginnen denken aan het afdwingen van kansen. Een schot van Dieter Devlieghere ging een kleine meter naast de kruising. Een tiental minuten later zette Wim Tas voor vanop links en de verdediging van de tegenstander kreeg de bal niet weggewerkt, Rudy Stevens trapte de bal al vallend binnen. 1-1 en niet onverdiend. De tegenstander schoot wakker en nog geen minuut na de aansluitingstreffer mocht Tom De Spiegelaere al zijn kunnen tonen om de tegenstander van de 2-1 te houden. Een wereldsave met de voet op de alleen door gebroken tegenstander. De volgende tegenslag voor SportGroep70 kwam er aan. Dieter Devlieghere blesseerde zich terug aan de bil tijdens een duel met een tegenstander. SportGroep70 wou wel wisselen maar doordat Louwagie al gaan douchen was moest het met 10 voort doen. SportGroep70 herpakte zich en zelfs Dominiek Schepens die laatste man speelde, kwam mee naar voor. Schepens verstuurde de ?perfecte? pas naar Stevens en deze besloot net naast. Bijna een 1-2 voorsprong die gezien de match niet op zijn plaatst was geweest. Ook De Saeyer liet zich nog eens opmerken. Hij kapte zich vrij maar net voordat hij op doel kon schieten, werd hij professioneel gepakt door de tegenstander. Een duidelijke strafshop maar daar had de scheidsrechter geen oren naar. Gunther Devlieghere die nochtans aan een goede match bezig was, liet duidelijk merken dat hij niet akkoord was met de beslissing van de scheidsrechter en kreeg een gele kaart. Gelukkig voor hem is dit nog maar de eerste kaart van het seizoen zodat dit geen gevolgen voor hem geeft. SportGroep70 voetbalde de match rustig uit en nam een verdiend punt mee naar huis.