Geen doelpunten gescoord
1-0 De Jonghe David
1-1

Geen kaarten gegeven

Na de afgang van vorige wedstrijd tegen New Holland, moest trainer Crommelinck heel wat basis spelers vervangen. Gelukkig kwamen enkele oude bekende weer (Yves Rosseel, Dirk Vandamme) en kwamen 2 nieuwe gezichten (Emmanuale Vandamme en Sven De Smedt) de ploeg versterken.

SportGroep70 begon goed aan de wedstrijd tegen een podium die de avond er voor in een feestje had gezeten. Maar van dat laatste was niets te zien. De eerste helft werd voor de middenvelders aan beide kanten een fysieke uitputtingsslag. Wat niet betekende wat er geen doelkansen waren. Beide keepers hielden hun ploeg overeind. Het waren de spitsen van SportGroep70 die geen kansen konden omzetten in doelpunten. Zowel Dieter Devlieghere als David De Jonghe kregen wel ballen tussen de palen, maar dat was net niet goed genoeg. Een counterend podium stuitte op een attente doelman Stevens.

Na de ruste gooide trainer Crommelinck de verse krachten in de strijd. Een reeds vermoeid podium, kon deze verse injectie van Sportgroep70 geweld niet meer aan. Dankzij de sterke SPortGroep70 verdediging en het vernieuwde middenveld kwam podium aan geen kansen meer. Maar ook aan de andere kant was het doelpunt scoren zeer moeilijk. De keper van de tegenstander pakte werkelijk alles. Ten einde raad, haalde trainer Crommelinck beide Devlieghere s aan de kan en zette zichzelf en Reynders terug op het veld. Reynders stond net geen 3 minuten op het veld of hij trapte een botsende pas van De Jonghe in een keer naar doel. Doelpunt dacht iedereen maar daar was alweer de keeper van Podium. Deze haalde de bal uit de winkelhaak. 10 minuten voor tijd, ging De Jonghe aan de haal met de bal, dweilde de linker kant af, kon nog net een pas geven aan Reynders. Deze hield de volledige verdediging even aan de praat en zette met een sublieme pas de doorgelopen De Jonghe alleen voor doel. De Jonghe bleef de kalmte zelf en plaatste de bal perfect naast de keeper en aan de goede kant van de paal. 1-0. Eindelijk? En zeker niet onverdiend. SportGroep70 wou meer en ging er voor alleen was het de scheidsrechter die de spitsen keer voor keer afloot voor buiten spel, dit terwijl dit duidelijk niet het geval was. Podium daarentegen onderging het spel totdat de centrale middenvelder van Podium de bal te pakken kreeg, Deze ging op wandel door het SportGroep70 middenveld en knalde de bal vanop 25 meter schitterend binnen. Keeper Vandendriesche raakte de bal nog maar kon het doelpunt niet vermijden. Dit net op 1 minuut voor het affluiten. SportGroep70 probeerde nog een stormloop maar dit bracht niets meer op.

Volgende week tegen Oud Savio belooft trainer Crommelinck een verassing op tactisch vlak. Wat zal hij nu weer uit zijn hoed toveren.