0-2 Louwagie Thibaut
0-3 Louwagie Thibaut

Geen kaarten gegeven

Louwagie helpt Sportgroep 70 aan zijn eerste overwinning van het seizoen.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag kwam Louwagie terug van mallorca, en alhoewel hij slechts 3 uur had getukt, bewees hij op zondag morgen zijn waarde voor Sportgroep 70. Samen met Dejonghe vormde hij op Olympia het spitsenduo van de bezoekers. Achteraan speelden de gebroeders Schepens samen met nieuwkomer Vandamme een beresterke partij, en er was amper doorkomen aan voor Oud Savio. Bij de beperkte keren dat ze toch eens een bres konden slaan in de muur stond een attente De Saeyer tussen de palen. De bezoekers domineerden de eerste helft, en op aangeven van Dejonghe knalde Louwagie van buiten de grote rechthoek zijn eerste van het seizoen hoog in de rechterhoek binnen. 0-1. geen 5 min. later werd Louwagie onderuit geschoffeld in de strafschopzone. Terecht strafschop. Niet zuiver getrapt, maar binnen, en de 0-2 was een feit. Sportgroep 70 kon voor de rust de klus nog klaren, maar kende pech in de afwerking. Oud Savio kreeg nog een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar plaatste het leer in de rebount naast een leeg doel.

Na de pauze begon Oud Savio gretig aan de wedstrijd, en de match kwam in evenwicht. Devlieghere Dieter kwam de voorlinie versterken met zijn techniek en inzicht. Geen slechte keuze van Crommelinck (die weer hard bikkelde op het middenveld). De scheidrechter keurde in 5 minuten tijd 2 doelpunten onbegrijpelijk af. Louwagie en Devlieghere Dieter die beiden gescoord hadden wisten niet wat hen overkwam. Maar halverwege de tweede helft besliste "Mario" de wedstrijd. Hij liep gevat in de opening op links, trok 2 verdedigers naar zich toe en verstuurde een perfecte laterale bal centraal voor doel. Louwagie reageerde perfect, kwam voor zijn bewaker en legde de bal mooi in de rechterhoek. 0-3, een klein kwartier voor affluiten en wedstrijd gespeeld. De verdediging van sport 70 bleef geconcentreerd tot het laatste fluitsignaal, en behield voor de eerste keer dit seizoen knap de 0. Het ziet er naar uit dat na een 1 op 6 (en 1 op 9 met de voorbereiding inbegrepen) Sportgroep 70 zijn draai heeft gevonden, en dat wacht enkel op bevestiging...