SPORTGROEP70 - FC KAMPIOENEN 3-0

Tegenstander kwam met 6 af. Eerste helft SP70 met 9 tegen 10 2de helft SP70 met 10 tegen 9

Geen kaarten gegeven

Sportgroep 70 blijft thuis ongeslagen tegen nieuwkomer FC De Kampioenen, en won met 3-0.

13 spelers aanwezig bij de thuisploeg, slechts 6 bij De Kampioenen, zo mochten een paar thuisspelers bij de bezoekers aantreden. Desmet, De Jonghe, Smets, en Coach Crommelinck veranderden van ploeg voor 1 wedstrijd. Zo kwam de thuisploeg met 9 op het veld tijdens die eerste speelhelft. En het was zoeken naar de vrije man. Sportgroep 70 onderging ook de wedstrijd in die eerste helft, FC De Kampioenen kwamen sterk voor de dag, en dwongen al snel wat kansen af. Bij de thuisploeg stond centraal in de verdediging de 34 jarige Rosseel, die na 5 jaar afwezigheid dit seizoen terug ter beschikking is. De ex-speler van ondermeer Club Brugge en Jabbeke coachte zijn verdediging optimaal, zodat de bezoekers de druk in weinig doelgevaar konden omzetten. Gadeyne heerste op het middenveld bij de bezoekers, maar een onmondige Warlop kon de kansen niet verzilveren. Aan de overkant stond Reynders tussen aanval en middenveld, en vreette weer verschillende kilometers samen met de nog steeds onvermoeibare De Saeyer. Louwagie kende een ongelukkige eerste helft, en kon slechts 1 keer dreigen. Op snelheid voorbij de laatste tackelende verdediger, en alleen op doel af, maar de afwerking was overhaast, en liet de wensen over. Het was de enige kans voor Sportgroep 70 in de eerste periode, maar ook de beste van de hele eerste helft voor beide partijen.

Na de rust kwam Crommelinck terug het veld op in rood-blauwe uitrusting, en dat bleek een schitterende zet, de man tekort op het meddenveld werd gecompenseerd, en de thuisploeg kon eindelijk druk naar voor zetten. De ervaren Rosseel (aan zijn 3de wedstrijd toe dit seizoen, en telkens werd niet verloren) zette de toon met een mooie solo actie, maar zijn ren kende geen gevolg. De flanken kregen nu meer ruimte, en Devlieghere Gunther, en Schepens Dominiek maakten daar dankbaar gebuik van. Reynders kon zich nu volledig concentreren op de aanval, en dat bleek ook bij het eerste doelpunt. Een afgeweken bal vanop Devlieghere zijn kant kwam voor "de Jean" zijn voeten, en die knalde het leer heel bewust in de rechter bovenhoek. Sensationeel doelpunt voor Reynders, vanop de lijn van de grote rechthoek. De ban was gebroken, en niet veel later stuurde Schepens Louwagie perfect de diepte in, deze keer faalde hij niet, omspeelde de doelman, draaide zich nog eens rond de laatste man, en legde dan binnen. Zijn 5de pot in evenveel wedstrijden. Even later zette Louwagie een nieuwe actie op vanop de linker kant, kapte zich los en knalde de bal enkele meters boven het doel. Een kwade Reynders wilde louwagie aantonen dat hij beter geplaatst was om te scoren, maar daar had de spits geen oren naar. Reynders besloot dan maar om de les in de praktijk te tonen, en kwam in dezelfde situatie als Louwagie, maar gaf wel de pass, Louwagie zelf tikte aan de tweede paal binnen, en liep naar Reynders met de felicitaties. Hij had het verstaan. 3-0, en de wedstrijd gespeeld. Een moedige tegenstander kon na de 2-0 al geen druk meer ontwikkelen, en en Sportgroep 70 loste het gaspedaal.

Volgende week wacht de altijd moeilijke verplaatsing naar het Olympia Stadium, waar Oud KSA altijd een lastige en vuile partij is. Coach Crommelinck beseft dat, en constateerde kritisch op dat de linies nog steeds te ver van elkaar liggen, en dat de middenvelders geen "looppaarden" zijn die alles kunnen toe spurten. Oud KSA en Sportgroep 70 speelden al 21 keer tegen elkaar, en slechts 6 maal trok Sport 70 aan het langste eind. Rosseel vergeleek nog de ploeg van toen, met de nieuwe generatie. "Er spelen meer jonge gasten mee, maar het niveau is nog steeds dezelfde" sprak de ervaren Yves "Er ontbreekt wel wat swung, inzet, en durf op het veld." Crommelick wil de passing ook nog zien verbeteren. Er is dus nog werk aan de winkel, de perfectie wordt hier (gelukkig maar) nagestreefd. Wat brengt de ploeg volgende week? Een zevende overwinning?