0-1 Vanreybrouck Dieter
1-1
2-1

Vanreybrouck Dieter VERBAAL PROTEST

Sportgroep 70 laat op verplaatsing opnieuw punten liggen tegen een potig Oud KSA, en verliest kansloos met 2-1.

You know the dream-team? Well, this is the mean-team! Een korte maar correcte omschrijving van de thuisploeg. Sportgroep 70 kwam met veel volk naar olympia, om de geblesseerden te kunnen opvangen, maar dat viel al bij al nog mee. Niet dat ze allemaal zo zijn bij OKSA, maar er lopen toch enkele gediplomeerde beenhouwers tussen. Tijdens de eerste helft speelde OKSA de bezoekers letterlijk van het veld, na een kwartier was het evenwicht hersteld, en ging het vlot over en weer. Sportgroep 70 kwam dat eerste kwartier door zonder kleerscheuren. Reynders en Louwagie beginnen elkaar vlot te vinden in de spits, en de combinaties verlopen steeds vlotter. Devlieghere Gunther is zoals steeds een gevaarlijk heerschap op de rechterflank. Aan de andere kant was het een stuk zwakker. Dejonghe speelde een mindere wedstrijd. Sportgroep 70 kwam gevleid op voorsprong na dat Louwagie net buiten de rechthoek onderuit werd gestampt, en dat zou niet de laatste keer zijn. Specialist Van Reybrouck krulde het leer mooi in de rechter bovenhoek. 0-1. Louwagie en Reynders kregen nog elk een kans, Louwagie trapte zwak naast, en Reynders schoot met een mooie retro naast en over de linker kruising.

Tijdens de tweede helft werden de flanken veranderd, en dat was een slechte zet van de coach. Crommelinck die vorig weekend geniaal uithaalde met zijn wissel, blunderde deze keer volledig. Vandamme Manuel kwam (ondanks zijn jonge leeftijd) in de duels telkens een stap te laat, en Smets speelde zonder overtuiging. Het middenveld verzoop, Reynders zat op de bank, en Dejonghe stelde weinig voor in steun van Louwagie. Van Reybrouck liep plots alleen en kon het niet meer belopen. Rosseel kwam het middenveld versterken maar werd tegen de eigen verdediging gedrukt, en kwam er zelden uit. Louwagie speelde op een eiland, en telkens als hij een actie in elkaar stak werd hij foutief gestopt. vaak over het randje. OKSA scoorde twee keer in die tweede helft, en won zo al bij al verdiend (op basis van de kansen) op hun eigen veld. De late strafschop voor de bezoekers die op de lat werd geknald door een kwade Louwagie kon daar niks meer aan veranderen. Het getreiter van de thuisploeg na die misser van Louwagie zegt veel over de sportieve geest van Oud KSA.

Bewust heb ik de "o-zo" schitterende prestatie van de ongeloofelijke onpartijdige scheidsrechter achterwege gelaten. Moest ik alle fouten opnoemen dat die man(?) opgestapeld heeft, dan komt er binnen de 3 weken een catalogus uit getiteld: "Hoe onbekwaam kan je zijn?" En zeggen dat wij klagen over de scheidsrechters in eerste klasse. Ik moet na zondag mijn mening dringend herzien!