60  IN  Vandamme Dirk
Geen doelpunten gescoord
1-0 Louwagie Thibaut

Geen kaarten gegeven

De relevatie van het seizoensbegin Haverlo verliest onterecht voor het eerst dit seizoen na een magistrale solo van Louwagie met 0-1.

Haverlo kon indrukwekkende cijfers neerleggen. Het won zijn eerste 6 wedstrijden op overtuigende wijze zo spreken de statistieken. 2 doelpunten tegen, en maar liefst 28 gescoord. Vorige week liet het zijn eertse puntjes liggen door 2-2 gelijk te spelen. Toch blijft de 19 op 21 indrukwekkend. En zo begon Haverlo als favoriet aan de wedstrijd op het veld van de Cercle-ladies. Spelmaker Croquette sukkelde met een blessure maar speelde toch. Ook heel wat belangrijke afwezigen bij de thuisploeg. Geen familie Schepens, geen sterke De Saeyer, en ook vrije trap specialist Vanreybrouck ontbrak.

De wedstrijd begon evenredig, Haverlo deed de thuisdefensie wankelen, en aan de overkant knalde de wederoptredende Devlieghere op de lat. Tas, die in die eerste helft centraal op het middenveld enorm sterk presteerde, schoof daarvoor nog de bal in de handen van de bezoekende doelman. Haverlo prikte tegen, en nam stilletjes aan het spel in handen. Het voerde de druk op, en trok het laken naar zich toe. Er werd zelf een torenhoge kans ver naast gekopt, waarbij Vandenbussche op voorhand al was geklopt. Het bleef aan de rust 0-0, en daar mocht vooral de thuisploeg blij mee zijn.

In de tweede periode ging Haverlo op zijn elan door, en drukte Sportgroep 70 tegen het eigen doel. Gelukkig voor de thuisploeg floot scheidsrechter Van Lierde geen strafschop op een truitje trek van Desmet. Reynders ging steun bieden op het middenveld, en zo kwam Louwagie opnieuw alleen in de spits te staan, zoals vorige week tegen OKSA. 10 minuten voor tijd ontketende Louwagie zijn duivels. Devlieghere stuurde eindelijk die magistrale doorsteekbal, zoals enkel hij dat kan, en stuurde Louwagie in de diepte. Louwagie wroetelde zich knap voorbij zijn mandekker, kapte de laatste man uit, en plaatste dan de bal van net binnen de groote rechthoek precies naast de linker paal. Een gouden flits van de spits, die de thuisploeg de 3 punten bezorgde, en zo de overwinning schonk aan Sport 70. Voor Louwagie zijn zevende treffer in evenveel wedstrijden, want thuis tegen Podium zat Louwagie nog in Mallorca, dit is trouwens de enige wedstrijd die Sportgroep70 niet kon winnen thuis. De thuisverdediging hield nog stand die laatste minuten, en zo haalt Sportgroep 70 10 op 12 in al zijn thuiswedstrijden, en behoudt het een ijzersterke reputatie in eigen huis.