1-0
1-1 OWN GOAL

Crommelinck Willy VERBALE AGRESSIE

SportGroep70 terug op de rails met een goed voetballende ploeg!

Coach Crommelinck begon de lastige wedstrijd tegen Sint-Joris met als basis de ploeg die verleden week de fantastische prestatie tegen Haverlo opvoerde. Maar hij mocht al direct beginnen puzzelen. Van Driessche Bart en Louwagie Thibaut verdwenen van de aardbol en stuurde hun kat. Als opstelling koos Crommelink de volgende 11. In doel Vanden Bussche, rechtsachter Smets met centraal in de verdediging De Saeyer en Vandamme Dirk. Linksachter was Tas. Rechts midden Gunther Devlieghere, centraal Crommelinck en Vanreybrouck en links midden De Jonghe. Vooraan werd er gekozen voor het voetballende duo Devlieghere Dieter en Reynders. De reactie van VandenBussche was direct ?met die 2 vooraan zal er gevoetbald worden?. En inderdaad er werd gevoetbald. En hoe .. . De eerst 10 minuten had SportGroep70 wat problemen met het tempo maar eens de diesel van SportGroep70 draaide, begon het goed te lopen. De Jonghe en Devlieghere G dweilde hun flanken af. Zij kregen deze ruimte door het goede werk van de centrale middenvelders en de spitsen die met heel wat loopwerk de verdedigers mee trokken en zo verplichte om gaten te laten vallen. Sportgroep70 was gevaarlijk maar kon geen kansen afdwingen. Het was aan de andere kant dat het misging. De Saeyer raapte een verloren bal op, probeerde een dribbel maar geraakte de bal kwijt aan een tegenstander. De Saeyer gaf niet op en pakte de tegenstander BUITEN het strafschopgebied maar de tegenstander ging liggen BINNEN het strafschop gebied. De arbiter ?die nochtans zeer goed bezig was- liep in deze fout en floot strafschop. Vanden Bussche probeerde de bal te pakken maar Deschijver plaatste de bal perfect in de linker onderhoek. 1-0 SportGroep70 herpakte zich op een formidabele manier. De opzet was nog maar juist gegeven en Devlieghere D stuurde De Jonghe tussen drie verdedigers door naar doel. Een attente keeper pakte. Vanreybrouck en Crommelinck sloten het middenveld hermetisch af en Vanreybrouck schoot waar en wanneer hij maar kon nog op doel. Helaas zonder succes. De verdediging daarentegen speelde zo secuur dat de thuisploeg Vanden Bussche van heel de eerste helft niet veel werk meer zette. En het werk dat hij kreeg loste hij subliem op. Reynders en Devlieghere D paste er lustig op los en zorgde dat de verdediging zich kapot liep achter hun perfecte passes naar de mee opgerukte spelers. Zo legde Reynders een veroverde bal terug naar Devlieghere D die de botsende bal in eenmaal op de slof pakte. Een attente keeper pakte! Prachtige actie. Tas werd het gaatje ingestuurd maar paste naar Devlieghere D die tussen 3 man stond. Had hij Reynders gezien die alleen in het strafschop gebied stond dan was het 1-1. Crommelick kreeg nog geel nadat hij bij een bijna botsing waarbij hij bijna het leven verloor zich kwaad maakte op de speler in kwestie en dat hij hem ook wel eens zou ?tegenkomen?. De arbiter in kwestie had het niet voor wraakgevoelens op het voetbalveld en gaf Crommelinck prompt Geel. Devlieghere D werd door zijn broer op de rechterkant doorgestuurd. Hij gaf een voorzet naar de 2 de paal waar De Jonghe stond. Maar het was niet De Jonghe die kopte maar een verdediger. En deze kopte de bal enig mooi over de keeper. 1-1 Dik verdiend voor SportGroep70 die deze match als een moeilijke match bestempelde. SportGroep70 duwde nog door maar een echte kans kwam er niet meer in de eerste helft.

Coach Crommelink wisslede de volledige verdediging in de rust. Zo kwam Rosseel in de plaats van De Saeyer laatste man spelen. Tas werd op links achter vervangen door Henys en Recht kwam Schepens J op de plaats van Smets terecht die links midden kwam spelen op de plaats van De Jonghe. Die werd gewissled. Desmet kwam nog in de plaats van Vandamme D op de voorstopper. SportGroep70 begon de 2 de helft furieus. Met in 5 minuten tijd 2 kansen. Reynders lanceerde Devlieghere D vanuit het middenveld, deze zette voor maar Vanreybrouk was niet kalm genoeg om bij de 2 de paal in een bijna leeg doel te scoren. Wat een kans! De verdediging van Sint-Joris kraakte maar begaf het niet. Devlieghere D werd na een sublieme doorsteekpas van Vanreybrouck alleen op doel gestuurd maar de keeper was er net op tijd met de tip van zijn schoen bij om weg te duwen. Smets stuurde Reynders op wandel langs de links kant maar de voorzet werd door een attente thuis keeper gepakt. Vanreybrouck en Henys vielen dan nog uit nadat ze door de thuisploeg aangetrapt werden. Tas en De Jonghe kwamen de gelederen versterken maar de match die op een bijzonder zwaar terrein waarvan 1/3 de volledig bestond uit modder, bloeide langzaam maar zeker dood. Sint-Joris kon in de volledige 2 de helft geen deftige kans in elkaar knutselen. Een schot 2 meter voorlangs was het gevaarlijkste was zij konden brengen in de 2 de helft. Een moegestreden Reynders kreeg bij een hoekschop nog een pas van Devlieghere D en kon op doel trappen maar schoot hoog over. De verdediging van SportGroep70 verdedigde zo sterk dat SportGroep70 de match rustig uitvoetbalde.

SportGroep70 toverde vandaag terug een ploeg op het veld die tegen een strek maar op sommige momenten onmondig Sint-Joris een goed resultaat neerzette. De woorden van de coach waren vandaag en verleden week stond er terug een ploeg op het veld. En vandaag werd er gevoetbald!

Volgende week wacht ons de Rickvrienden. Dit op ons thuisplein. Zal SportGroep70 zijn thuisreputatie kunnen houden en terug niet verliezen? Met de inzet en de ploeg die vandaag op het veld stond, zal dit zeker lukken.