SPORTGROEP70 - ESSEVRIENDEN 2-0

Rudi Desmet en Dominiek schepens speelde 1 helft mee met PECHOS en Crommelinck Willy en Vandamme Dir

Vanreybrouck Dieter VERBAAL PROTEST

Sportgroep 70 mocht knokken om zijn sterke thuisreputatie te handhaven, won uiteindelijk met 2-0, en kan met vertrouwen toeleven naar de derby tegen Pechos.

Veel volk bij de thuisploeg waar 20 man werd aangekondigd, 17 man zat effectief in de kleedkamer. Crommelinck toverde meteen een duivelse truck uit zijn hoed, en liet Schepens Dominiek, en Desmet Rudi elk een helft spelen met de tegenstander van volgend weekend. Scouten, wordt dat ook soms genoemd, want volgende week staat DE derby op het programma, en dat net 1 week voor de echte derby in het Jan Breydel. Louwagie, Rosseel, en Dejonghe begonnen op de bank.

Tijdens de eerste helft had sportgroep 70 aanvankelijk moeite met het spel van de Essevrienden. Maar al snel sputterde de motor van de bezoekers, en kon de thuisploeg een versnelling hoger gaan spelen. Vanaf de tiende minuut domineerde de thuisploeg constant de tegenstander. Toch duurde het tot diep in de eerste helft vooralleer de thuisploeg de score kon openen. Devlieghere Dieter nam de bal aan op zijn eigen helft, wandelde door de verdediging en kruiste het leer proper in de verste hoek, 1-0. Als was de wandel van Devlieghere geen gezondheidswandeling, af en toe moest hij het ??n-en-tander van gestamp verdragen. Jah, die verdediging, laten we die eens beschrijven; een viermanshoede met het voetbalverstand van een bak tomaten, en de technische kwaliteiten van een bejaarde vrouw. Stampen en schoppen, dat konden ze, maar een bal raken was teveel van het goede. En idiote opmerkingen dat ze gaven, ongehoord. Zelden gezien! Laten we dit eens maatstaven, wanneer Louwagie voor de 4de keer onderste boven werd getrapt, kreeg de Linkerpuber van de Esse"vrienden" eindelijk de rode kaart te zien die hij al een poosje verdiende. Reactie: handgeklap naar de scheidsrechter, en de woorden: "Als je maar zo kan winnen...." Verstand van een bak tomaten dus.

Devlieghere was intussen al vervangen (kort na de rust was dat) na teveel scheenbeengesjot. Ook Reynders en Vanreybrouck kunnen nog de plaatsen aantonen waar ze geraakt werden. Intussen stond de eindstand al een poosje op het scorebord, want de aan de rust ingevallen Louwagie had al de 2-0 gescoord op aangeven van Tas. Rond zijn man gedraaid, in de spurt iedereen te snel af, voorbij de doelman, en rustig binnen gelegd. Aan de andere kant werden ook kansen genoteerd, want het middenveld en de voorhoede van de bezoekers bestond wel uit voetballers. tot 3 keer toe werd het doelkader geraark. Ook de thuisploeg raakte de lat na een prachtig geschilderde vrije trap van wie anders dan Vanreybrouck. Dejonghe kon de rebound net niet binnen tikken. De laatste 10 min. vergat de thuisploeg zelf te combineren om de voorsprong uit te diepen zodat de 2-0 op het bord bleef.

Op het andere plein kon Pechos niet winnen van Vitesse. Pechos dus in slechte papieren voor de derby, want daar draait het niet. Al heeft Pechos zeker een sterkere voetballende ploeg. Toch is het Sportgroep 70 die de sterkste papieren heeft. Zes thuismatchen, nog geen enkel verloren, en 14 op 18 behaald. Slechts 1 treffer tegen en die dateert van de eerste thuiswedstrijd tegen Podium. en maar liefst 12 keer gescoord. Wie is favoriet voor de derby van het eerste veld? Vorig jaar verloor Sportgroep 70 nog met 1-3 tegen dit Pechos. Zondag het antwoord, wij zien er naar uit.