2-2
3-2
4-2

Geen kaarten gegeven

In een wedstrijd die alle kanten uitkon, trok De Burg het laken naar zich toe in 2 minuten tijd. Een upercut voor Sportgroep 70 die ze niet meer te boven kwamen.

Sportgroep70 had met Tas 12 selers in de kleedkamer, maar Tas moest aan de rust vertrekken, zo kon Sportgroep70 zich geen blesures veroorloven tegen een harde tegenstander als De Burg. Sportgroep 70 begon het best aan de wedstrijd, maar Louwagie had blijkbaar enorme moeite met het veld dat er op bepaalde plaatsen erg rampzalig bijlag. Het was wachten tot de laatste minuut van de eerste helft tot de score werd geopend. Het was de thuisploeg die de 1-0 lukte, maar nog voor het rustsignaal lukte Louwagie de gelijkmaker. En hoe, De Saeyer speelde centraal Schepens D. aan die de bal in 1 tijd de diepte instuurde. Louwagie was sneller op die bal dan de aanstormende doelman, en vanop de linkerlijn van de grote rechthoek, buitenkant rechts over de doelman gelift, en vanuit een enorm scherpe hoek binnen. Een flits, van een anders redelijk zwak spelende Louwagie. 1-1 aan de rust.

Tijdens de tweede helft kwam coach Crommelinck de vertrekkende Tas vervangen, en in een sterk eerste kwartier klommen de bezoekers op voorsprong. Louwagie zette de actie op, en werd foutief afgestopt enkele meters voor de carr?. Reynders schilderde die bal mooi in doel, al was die bal wel binnen bereik geweest van de thuisdoelman als hij had bewogen. Sportgroep70 dicteerde de wet, maar bij concentratieverlies op een inworp, en een afgeweken bal scoorde De Burg plots weer gelijk. De wedstrijd kwam in evenwicht, en 10 min voor tijd scoorde de thuisploeg 2 keer in een dikke minuut tijd. Een kaakslag die de bezoekers niet meer te boven kwamen, en zo hun labiele uitreputatie bevestigen. Enkel hun eerst uitwedstrijd kon Sportgroep70 winnen, van de resterende 5 matchen werden er 4 verloren. Wat een verschil met hun thuisreputatie. De burg toonde meer karakter, meer wil, en vooral meer agresiviteit vandaag, en daar hebben ze bij een technische ploeg als sport70 problemen mee. Op bepaalde momenten kon de wedstrijd alle kanten uit, maar de thuisploeg won al bij al verdiend.

Diezelfde namiddag kon de schrijvende pers volgende informatie krijgen. Er is opnieuw versterking op komst. Louwagie die vorig seizoen al met Vandriessche, en Despiegelare (die laatste enkel voor 1 seizoen) 2 jonge gasten aantrok, kon de eerste buitenlandse speler uit de clubgeschiedenis aantrekken om te komen testen. Tootal Alex is een 23 jarige Engelsman die vorig jaar nog actief was bij "FC Thames Valley University". Polyvalente rechtsvoetige buitenspeler die alle verdedigende taken op zich kan nemen. Niet van de grootste, maar een typisch Engelse speler met de "over-mijn-lijk" ingesteldheid. Hard, maar fair. Zondag waarschijnlijk voor het eerst te bewonderen in de thuismatch tegen de Veteranen van Aneca. Bestuur en trainer hebben uiteraard het laatste woord bij de contractbesprekingen.