2-0 Louwagie Thibaut
2-1
3-1 Devlieghere Dieter

Rosseel Yves

Sportgroep 70 wint thuis opnieuw met 3-1 tegen een goed voetballende Hadikadees.

In vergelijking met de verplaatsing op de Brugse Beren vorige week lag het veld van de thuisploeg erbij als een biljartlaken. Sjotten was weer mogelijk, en daar waren beide ploegen blij mee. Zowel Sportgroep 70 als de Hadikadees zijn voetballende ploegen. Het was nog eens lang geleden dat er slechts 12 spelers aanwezig waren bij Sortgroep 70. Zaterdagavond waren nog 9 koppels van de thuisploeg gaan kijken naar een komisch toneelstuk in Varsenare waar Louwagie in acteerde.
De wedstrijd begon onmiddelijk op een hoog tempo. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. De ploeg die het eerst ging scoren zou met een mentaal voordeel de wedstrijd kunnen winnen. De thuisploeg kwam als eerste aan het venster piepen wanneer Vanreybrouck op de vuisten besloot van de bezoekende doelman. Bij de daarop volgende hoekschop scoorde De Saeyer zijn eerste doelpunt van het seizoen. Hij kwam mooi ingelopen aan de tweede paal, en tikte rustig binnen. 1-0. Voor de rust was enkel Sportgroep 70 echt gevaarlijk. Alhoewel Hadikadees 1 keer serieus kon dreigen. Een knal van buiten de grote rechthoek werd knap geparreerd door Vanden Bussche, en rebound werd onbegrijpelijk gemist. Op dat moment stond het al 2-0 want Louwagie had zijn dertiende van het seizoen al tegen de netten getikt. Smets Frederik had vanop zijn rechter back positie een perfecte strakke bal naar Devlieghere Dieter gestuurd, die op zijn beurt Louwagie vrijspeelde. De acteur legde knap binnen tussen de doelman en de paal. Sportgroep 70 kreeg nog enkele goeie kansen, maar kon de score niet meer veranderen.

In de tweede helft waren het de bezoekers die het scherpst uit de kleedkamers kwamen. Toen ze de aansluitingstreffer scoorden, werd het even moeilijk voor de thuisploeg. Hadikadees zette druk, en begon op de helft van Sport 70 te voetballen. Devliegher Dieter scoorde de beslissende treffer, en zette de kers op zijn goeie prestatie. De moed zakte in de schoenen bij de bezoekers, en de wedstrijd doofde uit. 3 punten thuis houden, een reputatie die alle andere ploegen doet blozen. Sportgroep 70 blijft practisch niet te kloppen op eigen terrein. Haleluja!