0-5 Devlieghere Dieter

Geen kaarten gegeven

Sportgroep70 boekt zijn grootste uitzege van het seizoen en blikt Scoutabou in met forfaitcijfers.

Sportgroep 70 met 16 spelers naar het verre Kortemarkt, maar zonder hun coach Crommelinck. Schepens Domeniek nam zijn verantwoordelijkheid, en voerde de eisen van de trainer in de kleedkamer uit.
Sporgroep 70 mocht de wedstrijd op gang trappen. Reynders naar Louwagie, Louwagie naar zijn persoonlijke "Mental-coach" Heyns op de linkerachterpositie. Die speelde Dejonghe aan, de op zijn beurt Louwagie langs de flank diep stuurde. Louwagie ging rustig zijn man voorbij, sneed naar binnen, dreigde, en legde de bal buitenkant voet klaar voor de beter geplaatste Van Reybrouck. Het gevolg laat zich raden; 0-1 na 12 seconden. Scoutabou had nog geen bal geraakt. Sportgroep 70 ging door op zijn elan, en versierde kans na kans in het openingskwartier. Reynders trapte in de handen van de doelman. Louwagie kwam alleen voor de keeper maar Kimpe duwde met een ultieme reflex de bal in hoekschop. Kapitein Reynaert van Scoutabou probeerde telkens weer het spel te verdelen, maar de thuisploeg kreeg amper een voet aan de grond. Sportgroep 70 had de wedstrijd stevig in zijn greep en moest op geen enkel moment het gaspedaal volledig indrukken. Libero Rosseel vatte het zo samen: "Dit is de zwakste tegenstander uit de reeks, en wij hebben ons aangepast op hun niveau. Denk je met zo te spelen dat je gaat winnen tegen Oud KSA volgende week?" Harde woorden van Rosseel, maar hij sloeg wel de nagel op de kop. Op voorzet van Dejonghe trapte Reynders de 0-2 binnen nog voor de rust. Kimpe kon de bal net niet voldoende onder controle houden waardoor de bal over de lijn hobbelde.

Na de rust kregen we mits de 5 doorgevoerde vervangingen het zelfde spelbeeld. Opmerkelijke vervanging was Schepens Jurgen die in doel kwam te staan, en doelman Vanden Bussche op de linkerflank. Vanden Bussche speelde daarmee zijn eerste wedstrijd van het seizoen tussen de lijnen. Louwagie kreeg de eerste grote kans van de tweede helft wanneer hij de diepte werd ingestuurd. Hij omspeelde Kimpe, maar de bal werd al tackelend van de doellijn gehouden door Cortvriendt. Sportgroep 70 liet zich in slaap wiegen door de tegenstander, en het duurde tot het laatste kwartier eer de bezoekers weer even het tempo de hoogte introkken. Van Reybrouck die in het laatste kwartier Reynders was komen vervangen zette scherp voor en het was "de Mario" die als een echte killer tussen een pak verdedigers binnen tikte. 0-3. Bij een te zwakke terugspeelbal van uitgerekend Reynaert kon Louwagie voor de derde keer alleen op doel afstormen. Opnieuw de doelman voorbij, en deze keer ook nog de verdediger, om dan binnen te leggen. 0-4. Op hoekschop van Louwagie kon Devlieghere Dieter nog zijn 2de van de morgen scoren en een dapper Scoutabou de forfait cijfers aansmeren. 0-5.
Scoutabou had over de hele wedstrijd 1 echte kans afgedwongen, toen Reynaert vanop 25m de bal net naast trapte. Wouters had in de eerste helft al eens zwak op doel getrapt, maar dat is amper een kans te noemen. Anders zouden we nog een volledig A4-blad mogen tikken met "kansen" voor de bezoekers. Scheidsrechter Puype leidde een perfecte wedstrijd, en dat mag eens vermeld worden, al moet gezegd worden dat beide ploegen fair speelden. Scoutabou is een leuke tegenstander op een enorm veld, en daar houden we van bij Sportgroep70, zeker na een droge 5-0.