2-0
3-0

Geen kaarten gegeven

Een futloos en machteloos Sportgoep laat zich gewillig afslachten.

Bij de bezoekers was de interesse om de verre verplaatsing mee te maken opnieuw gering. Nogthans is een wedstrijd tegen de Rickvrienden altijd aangenaam en sportief. Maar zoals elk jaar waren de bezoekers met net voldoende. Benieuwd of volgende zondag tegen Scoutabou ook maar 11 spelers zullen opdagen? In de verdediging 3 spelers met lichte blessures, maar dat mag geen excuus zijn voor de zwakke prestatie. De wedstrijd was aanvankelijk nog in evenwicht, maar kansen waren niet te noteren. De Rickvrienden kwamen naar het einde van de eerste helft beter voor de dag, en als 1 ploeg op voorsprong moest staan, dan was het wel de thuisploeg die het verdiende. En zo geschiedde. Een enig mooie lob, seconden voor affluiten, was het enige hoogtepunt in een slaapverwekkende eerste periode.

Wie dacht dat Sportgroep 70 gemotiveerd uit de kleedkamers ging komen, kwam bedrogen uit. De Rickvrienden voerden de pressing, en kregen al 3 hoekschoppen in de eerste 5 minuten. Geklungel, en getwijfel in de bezoekende verdediging zorgde daarvoor. En het ging van kwaad na erger. Dejonghe kreeg nog de kans op de aansluitingstreffer, maar trapte te zwak op doel. Louwagie alleen op zijn eiland, kreeg ook welgeteld 1 kans, maar plaatste centimeters naast. Voor de rest enkel de Rickvrienden. Vandemoortele scoorde na een aarzeling (en ik ben nog braaf in mijn woordkeuze) in de verdediging voor de 2-0. Ook op het derde doelpunt werd te laks verdedigd. Na de wedstrijd was te zien aan de bevolking in de kantine hoe diep beschaamd de bezoekers waren, want weinig mensen durfden een pint pakken na de wedstrijd, en wat staan nakaarten over de net gespeelde wedstrijd. En terecht!