1-2 Louwagie Thibaut
3-1

Vanreybrouck Dieter

Tweede topper van het seizoen eindigt in tweede nederlaag.

Stemdag vandaag, en dat zal het lage aantal spelers bij de thuisploeg verklaren.  Slechts 12 spelers verschenen er in de kleedkamer.  De thuisploeg dus in nauwe schoentjes.  Vitesse werd door de scout van Sportgroep 70 beschouwd als DE sterkste ploeg uit de reeks.  En dat bleek al vanaf de eerste minuut.

Wie gedacht had dat Sport 70 na het vroege doelpunt van vorige week geleerd zou zijn, had het grondig mis.  Al na een minuut stonden de bordjes opnieuw op 0-1 in het nadeel van Sportgroep 70.  Vitesse drukte door, maar Sportgroep 70 vechtte dapper tegen.  Vitesse kreeg heel wat kansen, maar een sterke Vanden Bussche was heel attend.  Zowel een vlam naar de kruising, als een kopbal vanop een meter, alles pakte hij.  Sportgroep 70 probeerde uit te voetballen, en kon rekenen op een sterke Louwagie.  Louwagie stond ook aan de basis van de gelijkmaker.  Van Reybrouck plaatste de bal tussen 2 verdedigers in de loop van Louwagie die net voor de aanstormende keeper de bal aantikt.  Hoe pinalti? Waar pinalti? Wat pinalti?  Pinalti is ...juist ja.  1-1, Louwagie schoot hard binnen.  Sportgroep 70 knokte zich terug in de wedstrijd, en die kwam in evenwicht.  Kansen aan beide kanten nu.  Jean knikte naast, Vanden Bussche redde.  Tot aan die stilstaande fase.  Vanden Bussche werd voor de tweede maal geklopt, maar trof geen schuld.  Van Reybrouck krulde nog een vrije trap knap naar de haak, maar ook de doelman van Vitesse keepte sterk.  Sportgroep 70 ging met een 2-1 achterstand de rust in.
Vitesse speelde een hele sterke tweede helft, en dwong opnieuw wat kansjes af, maar Vanden Bussche wilde niet meer geklopt worden.  De thuisploeg probeerde nog steeds al voetballend een oplossing te vinden.  Reynders kwam er het dichts bij, maar zijn schot belandde na een voetreflex van de doelman op de paal.  Of was het Louwagie die de grootste kans verkwanselde?  Na een mooie actie koos hij voor persoonlijk succes, terwijl er 3 medemaats vrij stonden.  Het schot belandde trouwens meters naast.  Jammer, want hij speelde anders sterk.  En dan....  seconden voor affluiten... dat dekselse stukje gras daar... tja, laten we het zo zeggen.  Dat wordt lachen op de souper.  Hij kon er zelf ook niets aan doen, onze kristof, maar op dat moment uitglijden is hylarisch.  Was er trouwens geen filmploeg aanwezig?