2-2
2-3 Devlieghere Dieter

Rosseel Yves VERBAAL PROTEST

Na 3 nederlagen opnieuw een overwinning.

Wie of wat is kroonhove?  Velen vroegen het zich af, want het is intussen sinds 2004 geleden dat beiden elkaar nog eens kruisten.  Toen won kroonhove trouwens met 1-3 op het veld van Sport 70.  Bij kroonhove speelde trouwens een oude bekende.  Nico, de baropener die de bar nooit opende...

Maar Sport 70 is intussen versterkt, en kon tijdens de wedstrijd goed stand houden.  Voetballend ok, afwerking was minder in de eerste helft.  Aan de kant van Sport 70 had Louwagie telkens teveel tijd nodig om de bal te controleren.  En toen hield hij Reynders van een doelkans door hem de bal van voor zijn voeten af te snoepen.  Aan de rust werd flink wat gediscuseerd trouwens...

Maar in de tweede helft ging het een stuk makkelijker in de afwerking.  Het voetbal bleef ok, maar de mentaliteit, en de wilskracht waren opmerkelijk groot.  Devlieghere zette zich sterk door op de linkse kant, en trok de bal goed achteruit naar de opkomende Louwagie.  Hij tikte dan eindelijk toch binnen.  0-1.  Maar lang duurde de vreugde niet.  Een goed keepende Schepens moest de gelijkmaker onder zich door laten glippen.  Maar Louwagie brengt Sport 70 opnieuw op voorsprong.  En dat op basis van karakter verdiend.  Aan beide kanten kwamen nu kansen, zo plaatste Louwagie nog op de kruising na mooie bal van Goethals.  En 5 minuten voor tijd... strafschop...  Rosseel protesteerde iets te enthousiast, en kreegt de rode kaart.  2-2, en het was trouwens een terechte strafschop.  Zo verklaarde Rosseel achteraf.  Het was motiverend bedoeld, verklaarde die nog.  En zie daar, het werkte nog ook.  Louwagie vanop links, brengt naar de overkant waar Reynders zich goed strekt om die bal te controleren.  Hij legt in de loop van Devlieghere, en die scoort de winning goal.  Knappe zege van Sportgroep 70, en we zijn weer vertrokken voor een reeksje.