1-1 OWN GOAL
2-1

Geen kaarten gegeven

Sportgroep 70 verliest knokpartij.

De verplaatsing naar Lichtervelde kondigde zich warm aan, en voldeed dit seizoen volledig aan de verwachtingen. Sportgroep 70 had alle moeite met het agressieve spel van de essevrienden. Louwagie wilde er na 5 min. al de brui aan geven na een elleboogstoot die hem trouwens 2 dagen koppijn bezorgde. De Saeyer kreeg het in de eerste helft aan de stok met de spits van de Essevrienden. Opstootje 1, en het ging niet de laatste keer zijn dat dat ging gebeuren. Op 2 a 3 heethoofden na hadden de Essevrienden wel goeie voetballers in de rangen, en de thuisploeg dommineerde de eerste helft, waar het eerlijkheidshalve terecht op voorsprong kwam voor de rust. 1-0.

Aan de aftrap van de 2de helft, 2 nieuwe spitsen in de ploeg bij Sport70. Betere spitsen, want de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd, maar hadden nog steeds moeite met het spel van de Essevrienden. Het was opnieuw de spits van de Essevrienden die zich liet opmerken door een speler of 3 aan te tikken bij een poging om de bal te heroveren. Opstootje 2 was een feit. De ingevallen Devlieghere dwong een goeie kans af, maar krulde zijn bal net naast de winkelhaak. Reynders werd even daarvoor nog een zuivere strafschop onthouden, waardoor we intussen aan opstootje 3 zitten. Sportgroep 70 lukte de gelijkmaker in de laatste 10 min. maar kreeg tenslotte nog het deksel op de neus. Smets kon niet bij de lage schuiver, en de 2-1 eindstand stond op het bord. Smets? Inderdaad, want die kwam de aangetrapte Vanden Bussche vervangen, en ook die onverantwoordelijke tackle met gesterkt been naar de doelman zorgde voor het volgende opstootje. Het was trouwens opnieuw dezelfde spits van de Essevrienden die Vanden Bussche van het veld trapte.

Conculsie, meer opstootjes dan doelpunten...