0-2 Louwagie Thibaut
1-2
1-3 Junior (Salomon Lopez)

Rosseel Yves

Nadat enkele spelers half of zelfs helemaal niet waren opgewarmd, kon de match beginnen. Bij Sportgroep70 ??n debutant, met name Gunther Descheemaecker. Ook verloren zoon Thibaut Louwagie was terug van de partij na enkele maanden in het warme Spanje verbleven te hebben. Hij begon op de bank. Sport70 nam direct de match in handen. Een knap shot van Dieter Vanreybrouck viel dankzij de hand van de keeper op de lat. Even daarna kwam Jan Reynders voor doel, maar de keeper had een goede redding in huis. Toch was het eerste doelpunt verdiend voor Sportgroep70. Mooie aanval op links, voorzet van Dieter Devlieghere en Jan Reynders kon rustig binnen tikken. Verdiende 0-1. Kroonhove wilde wel in de eerste helft, maar de afwerking was niet wat het moest zijn. Enkele gekraakte schoten richting onze keeper, maar niet verontrustend.

Zo gingen de bezoekers met een 0-1 richting de koffie.

Onze debutant mocht in de 2de helft zijn opwachting maken. In het begin van de 2de speelperiode waren er enkele kansen voor beide ploegen. Vooral via het spitsenduo Junior en Louwagie werd er geregeld voor serieus gevaar gezorgd.

Na enkele minuten spelen mocht ook onze coach Willy nog eens zijn kleren uit zijn kast halen. Hij kwam op het plein in de plaats van Christophe Desaeyer. Even later vrije trap Kroonhove, bal op de paal. Hier ontsnapt Sport70. De reactie liet niet lang op zich wachten. Diepe bal op Junior, een gekruist shot op de paal maar in de rebound kreeg Louwagie al dan niet per ongeluk de bal tegen zijn voet zodat de bal tegen de netten gaat. Hier is misschien wel de geruststellende treffer. Toch bleef het oppassen, want enkele minuten later kon Kroonhove de aansluitingstreffer maken. Opnieuw bibberen tot de laatste minuut? Nee hoor, het antwoord kwam er direct na de treffer. Junior zet zich door en met een schitterende lob zet hij het eindresultaat op het bord. Al bij al een verdiende 1-3 overwinning voor een Sportgroep70 die met een 10 op 12 volgende week Podium partij mag geven.