2-0 Junior (Salomon Lopez)
3-0 De Saeyer Christophe

Geen kaarten gegeven

Een zo goed als uitverkochte Gulden Kamer, een bijna volledige kern, een mooi weertje, wat heb je nog meer nodig om er een leuk partijtje voetbal van te maken.

Dat dachten ze bij Sport70 ook. Het eerste fluitsignaal was nog maar gegeven of de bal komt op links bij Dejonghe, die trekt voor en Jan Reynders kan de 1-0 binnentikken. Podium direct op achtervolgen. Toch is het Sport70 die de wedstrijd in handen neemt. De supporters kregen waar voor hun geld. Mooi voetbal, doelkansen, maar ook wat drama. Want na zo?n 15 minuten spelen ligt Gregory Smets op de grond. Einde wedstrijd voor hem nadat hij terug door zijn enkel ging. Pech voor Gregg en Sport70. De kansen bleven voor Sportgroep70. Zowel Louwagie, die volgende week zijn voorlopige laatse wedstrijd speelt, als Junior kregen enkele kansen. De 2-0 valt nog voor rust. David Dejonghe speelt de bal goed in de loop van Junior, en zoiets moet je hem geen 2 keer geven. Bal rustig onder de doelman door en de 2-0 staat op het bord.

Tijdens de rust voert Coach Willy 4 wissels door. Onder die invallers ook Vanreybrouck. Hij mag even later een hoekschop nemen en krult die heel mooi op de kruin van Desaeyer die met een krachtige kopstoot de 3-0 aantekent. Boeken toe voor Podium. Daarna laat de thuisploeg de kansen nog liggen om verder uit te lopen. Louwagie krijgt enkele kansen maar geraakt niet aan een doelpunt vandaag. Ook Junior kwam er nog heel dicht bij, hij raakte niet verder meer dan de paal. 10 minuten voor het einde van de partij moest ook Goethals nog naar de kant met krampen.

Verplancke Kenneth werd na de wedstrijd terecht uitgeroepen tot man van de match. Hij liep waarschijnlijk een marathon of 2. Maar de schrijvende pers zag een Sportgroep70 aan het werk die volgende week op het veld van Rick en zijn maten zeker kan en moet gaan voor de 3 punten. Nog een gegeven, onze doelman kreeg dit seizoen nog maar 2 doelpunten tegen in 5 wedstrijden. Zo zien we nog maar eens hoe sterk deze ploeg is dit jaar.

Komt er een einde aan de reeks ongeslagen wedstrijden? Of gaat Sportgroep70 gewoon verder met hun sterke partijen. We zien het volgende week.