50  IN  Louwagie Thibaut

Geen kaarten gegeven

Ook Essevrienden kan Sportgroep70 geen nederlaag aansmeren

Het leek een moeilijke opdracht om ook na dit weekend ongeslagen te blijven. Met een hele reeks afwezigen mocht Sport70 de Essevrienden partij geven. Leuke anekdote : Louwagie was te laat wakker maar beslist om toch nog te komen, velen zouden blijven liggen maar sterke Thibbe besliste toch om nog af te komen.

De wedstrijd werd in verschrikkelijke omstandigheden gespeeld. Sterke wind, regen, zeker geen ideaal voetbalweertje. Goethals, geblesseerd aan de rug, kwam aan de aftrap maar al na amper 5 minuten werd hij vervangen door een ook al licht geblesseerde Desmet. En Louwagie? Die is onderweg richting Lichtervelde. De wedstrijd gaat verder, maar echte doelkansen komen er vooralsnog niet. Een trap van afstand van Essevrienden, maar interimkeeper De Saeyere had helemaal geen problemen met het shot. De eerste helft speelde Sport70 met felle tegenwind, maar echt in moeilijkheden kwamen ze niet. Beter zelfs, ze kregen nog de beste kans op een voorsprong. Dieter Devlieghere kon zich knap doorzetten maar de doelman van Essevrienden kon de bal uit zijn doel houden. De ruststand was 0-0. Tijdens de rust was men ijverig aan het proberen om de weg aan Louwagie uit te leggen.. Kwam Louwagie nog op tijd?

De 2de helft speelt Sport70 met wind in de rug. Na 5 minuten spelen komt onze verloren Louwagie aan op het veld. Snel aankleden en hij mocht direct aantreden en de geblesseerde Desmet vervangen. Ondertussen regent het met bakken uit de hemel, zowel regen als kansen voor Sport70. Dieter Devlieghere trapt meermaals schitterend op doel, maar de thuisdoelman houdt zijn netten proper met enkele miraculeuze reddingen. Ook Rosseel probeerde het via een vrije trap, maar de doelman is niet te verslaan. 1 keer werd het nog serieus warm voor doel van de bezoekers, een voorzet glipte door de handen van De Saeyere, maar geen probleem, hij kon de bal nog net voor de lijn oprapen. Was het met hulp van de wind? In ieder geval, Sportgroep70 verdiende zeker veel meer dan een billijk 0-0 gelijkspel. Maar gaat als een ongeslagen ploeg naar de Match of the Year bij Oud KSA. Neemt Sportgroep70 ook Oud KSA te grazen op Olympia? En blijft het ongeslagen? We will see next week !!