Kaarten
Geen kaarten gegeven

WEDSTRIJDVERSLAG

Niet gescoord, maar wel verdiend gewonnen.

Geen competitie voetbal deze keer, maar een vriendschappelijke wedstrijd werd georganiseerd, zodat we toch konden sjotten. Al ging het er bij momenten alles behalve vriendschappelijk aan toe. Sportgroep70 had 12 beschikbare spelers, en kon rekenen op de terugkeer van de jonge Goethals na een lange knieblessure. De jonge vleugelspeler die trouwens zijn haren had geknipt, dartelde weer vrolijk zijn tegenstanders voorbij op de rechterflank. Sportgroep70 speelde een heel sterke eerste helft waarin Sint ? Joris er zowaar stil van werd. De Saeyer organiseerde en dirigeerde zijn verdediging, Verplancke toonde op momenten zijn enorme klasse en doorzicht, en aanvallend zat het goed in elkaar. De bezoekende doelman reageerde goed op schoten van Devlieghere, Goethals, en Despiegelare. Hij anticipeerde ook vaak goed, maar mocht van geluk spreken dat hij niet geboekt werd door scheids Van Lierde toen hij Louwagie onderuit haalde net buiten het strafschop gebied. Ook de paal bracht redding op toch wel een dot van een kans voor De Saeyer. Despiegelare trapte ook nog een open kans de richting vogelnestjes waarop de bank van Sint ? Joris luid begon te lachen. Enkele minuten later was het lachen hen verleerd toen hun eigen verdediger in duel met Despiegelare het leer mooi in de bovenhoek lobde. 1-0 want Sport 70 speelde thuis op dit neutraal terrein. Sportgroep70 speelde de eerste helft op een hoog niveau maar kon de score niet verder uitdiepen.

Goethals ging rusten, maar de opvallenste wissel gebeurde bij de tegenstander. Het ?gevreesde? nummer 11 kwam op het terrein. U weet wel, die jonge knaap die in elke confrontatie met onze ploeg iemand beloofd om ?op zijn bek? te slaan. Ook vandaag zocht hij (traditiegetrouw) ruzie, deze keer onder andere met de hele familie Smets, en blonk weer uit in overtredingen, en verbaal geweld. Sint ? Joris ging de tweede helft agressiever spelen, en kwam terug in de match. Het had in die tweede helft het meeste balbezit, maar kwamen niet echt tot kansen. Het doel van Vanden Bussche werd op geen enkel moment bestormd door Sint - Joris, meneer van Lierde vaak wel. Soms tot over het toelaatbare. Sportgroep70 daarintegen voetbalde minder goed, maar kwam toch nog tot de beste kansen. Allen werden gemist of gered door de uitstekende bezoekende doelman. Heyns probeerde op hoekschoppen Rosseel zijn taak over te nemen, maar slaagde er niet echt goed in. Voor het laatste fluitsignaal werd een hard schot van Louwagie nog tegen de lat getikt. Het bleef uiteindelijk slechts 1-0.