Na het verlies tegen de 7-torentjes en FC Kosova in het vooruitzicht moest Sportgroep70 zich herpakken op  het veld van Scoutaboe te Kortemark. Gesteund door Desmet Senior en Coach Crommelinck ging de match met de volgende elf van start:

-------------------------------------------------------- G. Smets---------------------------------------------------------

F. Keirse ---------------------------------------- K. Despiegelaere----------------------------------------D. Hanseeuw

----------------------------------------------------------F. Smets-----------------------------------------------------------

J. Verduyn----------------------------- R. Desmet -------------- T. Lammertijn-------------------- A. Smets

----------------------------------- D. Dejonghe  -------------T. De Spiegelaere--------------------------------------

Jens Lanckriet startte op de bank.

Nog geen 2 minuten ver viel De Spiegelare uit met een knieblessure, zonder veel erg zou achteraf blijken. Meteen nam Sportgroep 70 de match in handen met enkele kleine kansen tot gevolg, maar de rivaliserende keeper had geen moeite met die oprapertjes. Scoutaboe kwam weinig aan de kant van de Sportgroep 70, één keer was het nagelbijten voor de supporters nadat Despiegelaere aarzelde om een tegenstander neer te halen, en goeie beslissing want G. Smets hield, zoals  hij al zo vaak heeft gedaan dit seizoen, de aanvaller van een doelpunt. Even was er een onenigheid tussen F. Smets en K. Despiegelaere maar dat werd na de match weer bijgelegd tussen pot en pint. De hele eerste helft werd gekenmerkt door een resem van kleine kansjes voor Sportgroep70 en een scheidsrechter die de ene foute beslissing na de andere nam. 0-0 aan de rust.

De Spiegelaere zijn knie was miraculeus genezen en kwam na de eerste helft in de ploeg voor Lanckriet. En het was dan ook meteen kassa. De Spiegelaere ging doorjagen aan de cornervlag en zo kwam de bal bij Verduyn. Die aarzelde niet en zette meteen voor richting Dejonghe. De doelwachter probeerde de bal nog tegen te houden, maar Dejonghe trapte toch binnen. 0-1 en een puike start van de tweede helft. Die eerste goal was het startschot voor Sportgroep 70 om erin te vliegen. De druk werd fors verhoogd. Bij de zoveelste corner voor Sportgroep70 beloofde Despiegelaere hem eindelijk binnen te koppen, maar het gebeurde opnieuw nietn tot grote ergernis van Despiegelaere zelf. Toch was het niet lang meer wachten op de tweede goal. Na goed doorzetten van De Spiegelaere Tom kwam hij alleen voor de keeper. Hij was niet onzelfzuchtig en kwam met een harde lage voorzet voorbij Jan en alleman om de bal bij Dejonghe te droppen. Die had zijn tweede van de dag maar binnen te blazen. 0-2 en wedstrijd gespeeld. Scoutaboe probeerde nog iets terug te doen, met een serieuze kans tot gevolg. Er glipte een aanvaller door de buitenspelval om alleen op G. Smets af te gaan. Die had een uitstekende reflex in huis om de bal vanonder de lat te tikken. Opnieuw een clean sheet voor onze numéro uno. De sfeer werd wat grimmiger en Hanseeuw kan daar van meespreken. Na een woordenwisseling tussen hemzelf en een tegenstander lag hij plots tegen het gras. Sportgroep70 schreeuwde om de uitsluiting maar de scheidsrechter had niets in de gaten (en dit al de hele wedstrijd). De bruut bleef niet lang op het veld want F. Smets maakte snel duidelijk dat er niet met hem te sollen valt. De rivaliserende speler vroeg om de vervanging tot groot jolijt van Sportgroep70. De match gleed naar zijn einde en Sportgroep70 had nog 1 enorme kans. Evenals de tweede goal kon De Spiegelaere Dejonghe opnieuw bereiken in het strafschopgebied, maar die faalde jammerlijk. 0-2 eindstand in geen hoogstaande partij.

Buiten de lijnen

·         Nu zondag volgt de clash tegen FC Kosova, een ploeg die nog steeds ongeslagen is. Aan ons om hun een eerste verlies aan te smeren. Allen op post!

·         Aan alle tegenstanders: Gelieve altijd 1 Jupiler te voorzien als Sportgroep 70 langskomt. Lanckriet zou voortaan liefst Jupiler drinken in plaats van Cristal. Dank voor uw begrip.