52.5  IN  Lagast Davy
0-1
1-1 De Spiegelaere Tom

Smets Frederic

Na het pijnlijke verlies tegen FC Kosova, kwam Muziek Veldegem op bezoek. Sportgroep 70 was gebrand op een revanche. Coach Crommelinck zette de volgende elf op het wedstrijdblad:

-------------------------------------------------------- G. Smets---------------------------------------------------------

F. Smets ---------------------------------------- K. Despiegelaere----------------------------------------D. Hanseeuw

----------------------------------------------------------J. Reynders-----------------------------------------------------------

J. Lanckriet----------------------------- D. Lagast -------------- T. Lammertijn-------------------- D. Van Reybrouck

----------------------------------- R. Desmet  -------------T. De Spiegelaere--------------------------------------

David Dejonghe, Peter De Wachter en Jasper Verduyn bleven de eerste helft aan de zijde toekijken.

Die zagen hoe Sportgroep 70 een slechte start nam. Sport na arbeid nam de wedstrijd meteen in handen met enkele kleine kansjes tot gevolg, maar een zoals steeds sterk keepende G. Smets hield  de bordjes op gelijke hoogte. Slechts enkele keren kon Sportgroep70 tegenprikken, zonder gevaar. Sport na arbeid bleef naarstig op zoek naar de voorsprong en met resultaat. Op een eerste vrije trap kon G. Smets nog redding brengen. De verdedigingslinie had hun lesje wel geleerd na de wedstrijd tegen FC Kosova. Maar de tweede vrije trap verdween toch in doel. De bal werd voor doel gesmeten en bleef daar hangen. De bal belandde in de voeten van een tegenstander die de bal maar een tikje moest geven. 0-1 een verdiende voorsprong voor de tegenstander. Zoals wel vaker gebleken na een achterstand, was dit het signaal voor Sportgroep 70 om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De match kantelde beetje bij beetje, maar we gingen toch de rust in met een 0-1 achterstand. Een eerste helft om snel te vergeten.

Met 3 nieuwe werkkrachten op het veld ging de tweede helft van start. Meteen na het fluitsignaal namen de roodblauwen de match in handen. Sport na arbeid wist niet waar ze het hadden. En na 10 minuten in de tweede helft was het dan ook raak. Een bal die vertrok van de (glimmende) voet van Verduyn belandde na veel mistasten van de ‘hunnen’ in de voeten terecht van T. De Spiegelaere. Die aarzelde niet en trapte de bal heerlijk met zijn buitenkant overhoeks binnen. De keeper van Muziek Veldegem stond perplex. 1-1 en het beloofde nog heet te worden voor het doel van de tegenstander. De ene kans na de andere volgde, maar die bal wilde niet in doel verdwijnen. T. lammertijn mistte daarbij nog de grootste kans. Een open kans die verkwanseld werd door zijn ‘slinksen’. De supporters wezen uw reporter er op dat dit met zijn rechtse voet altijd kassa was geweest. In die tweede helft zelf ging het er bij momenten verhit aan toe. Na een zoveelste fout op F. Smets uitte die zijn frustratie op de tegenstander. Met veel moeite hielden zijn teamgenoten hem in bedwang. Hoewel hij zelf brulde rustig te zijn. Dit was het laatste orgelpunt van de wedstrijd. Scheidsrechter Maassen floot af bij een 1-1 eindstand. Sportgroep70 kan zich optrekken aan deze sterke tweede helft, waarin kans na kans werd afgedwongen.

Buiten de lijnen

·         Tijdens de wedstrijd had Sportgroep70 een echte motivator langs de zijlijn staan. D. Dejonghe stuwde de ploeg constant naar voor met aanwijzingen. Coach Crommelinck heeft hier waarschijnlijk zijn linietrainer gevonden.

·         T. Lammertijn beschikt inderdaad over een uitstekende rechter. Hij bewees dit na de wedstrijd door in de penalty shootout heerlijk tegen de cornervlag te deponeren. Maar zelfs met die penalty ging hij toch door naar de volgende ronde.

·         Nog een opmerkelijk feit na de wedstrijd. In de Penalty Shootout hield onze rots in de branding maar liefst 13 (!) penalty’s uit zijn kooi.