Opnieuw moesten we een vrijdagavond aan de bak en deze keer tegen VV Gistel. Er wachtte coach Crommelinck een schrale opkomst dus was deze net als Desmet Rudi genoodzaakt nog eens de sloffen vanonder het stof te halen. De volgende elf kwamen aan de aftrap:

-------------------------------------------------------- G. Smets---------------------------------------------------------

F. Keirse ---------------------------------------- K. Despiegelaere----------------------------------------D. Hanseeuw

----------------------------------------------------------R. Desmet-----------------------------------------------------------

J. Lanckriet-------------------------W. Crommelinck------------- T. Lammertijn-------------------- J. Verduyn

----------------------------------- S. Goethals  -------------D. Dejonghe--------------------------------------

Ook met veel gelegenheidsspelers in de ploeg kan Sportgroep70 een aardig balletje trappen. En na goed 5 minuten was het al raak. T. Lammertijn schoot vanuit de tweede lijn op doel. De keeper van de tegenstander dacht de bal uit zijn kooi te ranselen, maar de bal week nog af op de rug van een tegenstander. 0-1 dankzij T. Lammertijn! Daarna ging het op en af, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Er werd hard gebikkeld in het middenveld en VV Gistel kwam een aantal keer gevaarlijk opzetten, maar de laatste pass ontbrak telkens. Desalniettemin kregen ze ook kansen, maar onze eigenste nummer één wilde absoluut zijn netten schoonhouden. Helaas zou het niet lukken. Nadat de scheidsrechter een vrije trap toekende, kwam de bal in de voeten van een tegenstander. Die schoot op doel, maar de bal week nog af. G. Smets grabbelde nog naar de bal als ware hij Robert Green, maar het was te laat. 1-1 en Sportgroep 70 mocht opnieuw beginnen. Bij dat duel voorafgaand aan die goal viel Hanseeuw geblesseerd uit. Gelegenheidsspeler Danny (van de tegenstander) kwam in zijn plaats. De eerste helft was bijna ten einde en D. Dejonghe kreeg nog een unieke kans om de score te verdubbelen, maar die faalde.  1-1 aan de rust maar Coach Crommelinck vond dit meer dan terecht voor een goed meevoetballend Sportgroep 70.

De tweede helft werd op gang gefloten en Sportgroep 70 nam de match meteen in handen. Vorige week hadden wij al geleerd hoe sterk de tweede helft van de roodblauwen kan zijn. De druk werd verhoogd dankzij een zeer bedrijvige T. Lammertijn. Die was zijn tegenstander ettelijke keren te snel af om zo naar voren op te rukken. Die kon een aantal keer de vrijstaande man bereiken, maar de afwerking ontbrak. Na een zoveelste steal van Lammertijn op de linkerkant, liep hij de volledige linkerflank af om de achterlijn te bereiken. Daar zette hij een tegenstander in de wind en bleef koel. Hij deponeerde de bal bij S. Goethals die maar binnen te schieten had. Voor de gelegenheidsaanvaller was dit een koud kunstje. 1-2, een dikverdiende voorsprong. Opnieuw voor VV Gistel het signaal om naar voren te drukken, maar dit keer vingen de roodblauwen hen goed op.   Helaas voor Sportgroep70 viel ook een tegenstander geblesseerd uit waardoor Danny terug naar zijn ploeg verhuisde. Zo was het plots 11 tegen 10. Er werd gevreesd voor een stormloop van VV Gistel, maar die bleef uit. Integendeel het was zelfs Sportgroep 70 die nog de beste kansen kreeg. Despiegelaere dropte een lange bal perfect in de voetjes van S. Goethals die op de keeper kon afstormen. Helaas kon hij de kloof niet uitdiepen. Ook T. Lammertijn en D . Dejonghe kregen nog kansen, maar een derde goal kregen wij niet te zien. De match eindigde uiteindelijk op een 1-2 overwinning voor Sportgroep 70. Een prestatie die mag gezien worden!

Buiten de lijnen

·         Nieuws uit de ziekenboeg: Dieter ‘Kammi’ Hanseeuw heeft een inwendige bloeding in zijn knieholte. We wensen Kammi veel beterschap en hopen dat hij snel terug paraat is om ons te vervoegen op het veld!

·         Met deze overwinning heeft Sportgroep70 ondertussen een mooi palmares uitgebouwd. 9 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 verliesduels. Om te vergelijken: vorig jaar na 30 matchen werd er 14 keer gewonnen, 9 gelijke spellen en 7 verliesduels.

·         Voor de cerclesupporters onder ons: KV CLUB BRUGGE IS DE PLOEG VAN ?T STAD!