2-1 De Saeyer Christophe
3-1

Geen kaarten gegeven

Sportgroep 70 start met 1 op 12.

Het seizoen 2013-2014 is voor Sportgroep 70 rampzalig begonnen.  Het voorseizoen liep uitstekend tot op de laatste training, toen het tijdelijke terugtrekken van de coach werd aangekondigd.  De competitie begon met een 0 op 6 en een doelpuntensaldo van -6. De verdediging slikte maar liefst 10 doelpunten in 120 minuten.  Het zag er naar uit dat het schip snel water maakte zonder zijn trainer die maar liefst al 24 jaar aan ons roer zat.  Na dit dramatisch begin vond de schrijvende pers het vorige week beter van op de redactie te blijven. (lees, moest gaan werken.)  Maar Sportgroep70 sloeg terug en pakte zijn eerste puntje van het seizoen.

Alle hoop hersteld dus, en met de nodige sprokkeling werden 11 spelers en 2 debutanten gevonden.  De nieuwtjes mochten plaats nemen op de bank.  Sportgroep70 begon hoopvol aan de wedstrijd tegen een altijd goed voetballend VTS.  Pillen nam positie op het middenveld naast LagastSerru verscheen voor de eerste maal dit seizoen aan de aftrap naast Louwagie in de spits.  Herrling, De Saeyer, Heys, en De Wachter vormden de muur voor Desoete.  En het was een muur!  Heys en De Saeyer speelden een heel volwassen wedstrijd.  Sterk in de onderlinge communicatie, positioneel uitmuntend, en bikkelhard in de duels.  Samen met De Wachter een fantastische 3-mansverdediging vandaag.  Herrling stond op papier ook in die verdediging, maar tijdens de wedstrijd stond hij zowaar overal.  De Wachter , practisch rechtstreeks uit Albanie in Sint-Andries toegekomen, speelde fenomenaal.  De oudste (56 jaar alstublieft) was wat mij betreft ook de beste.

De wedstrijd was nog maar afgetrapt, en Louwagie verliet al het veld.  Verreking niet volledig genezen.  Stom om te starten, verstandig om vroegtijdig te stoppen.  Het luide het debuut van Van Heesvelde Kevin in.  30-plusser, maar wel ervaring in tweede klasse bij Eeklo.  Eerlijkheid gebied me te melden dat het bij de jeugd was, en dat het ook 15 jaar geleden was dat hij nog op een (voetbal)veld stond.   Zijn debuut was niet onaardig, noch geweldig.  Serru had waarschijnlijk de beste kans van de eerste helft aan de voet, op aangeven van De Wachter, maar lobte de bal niet ver genoeg.  Vanreybrouck probeerde van afstand en was het vermelden waard.  Vermits Desoete de 3 a 4 tegenprikken van VTS op knappe wijze ongedaan maakte gingen beide ploegen rusten bij 0-0.

Intussen had ook Lanckriet het veld verlaten, en kon onze tweede nieuwkomer zijn opwachting maken.  Millow (niet de zanger) nam plaats centraal, en Pillen schoof naar de flank.  Serru kreeg na 10 minuten de 1-0 op een plateautje geserveerd, twijfelde, en miste.  30 seconden later werd wel gescoord.  1-0 voor de thuisploeg.  Aanval via links (onze rechterkant) die enig mooi werd binnen geneut.  Desoete kansloos.  Nog eens een minuutje later speelde Lagast Serru aan, geweldige controle waardoor hij opnieuw alleen voor de keeper komt, en opnieuw mist.  2 dotten van kansen in evenveel minuten.  Voor een spits die vorig seizoen vlotjes meer dan 30 keer scoorde mag meer worden verwacht.  Ik zal nie goe slapen vanavond, was zijn reactie achteraf.   VTS kreeg ook zijn tweede grote kans, en scoorde opnieuw hard en fraai.  2-0 en match gespeeld.  Niks van!  De Saeyer bekroonde zijn sterke partij met een vlammende kopstoot die via van-alles-en-nog-wa in de winkelhaak verdween. 2-1 and the match was back on.  Minuten voor affluiten verloor De Wachter zijn eerste duel van de wedstrijd, en werd (met veel geluk) gepasseerd.

Het zou de doodsteek zijn.  3-1, en opnieuw veel water in het coach-loze schip.  13 van de 14 tegendoelpunten dat sportgroep70 incasseerde dit jaar vielen in de tweede helft.  Met 1 op 12 is dit dan ook de zwakste start van Sportgroep 70 in 12 jaar.  In het seizoen 2001-02 haalde Sportgroep70 geen enkel punt in de eerste 5 wedstrijden.  Reynders en Vanreybrouck zijn de enige spelers uit de huidige selectie die deze donkere pagina in de geschiedenis hebben meegemaakt, en uiteraard onze afwezige en schiploze coach.