35  IN  Mees Jurgen
1-0

Heyns Kris

Veldegem pakt de punten.

Het veld van boer Pollet: Nostalgische plaats voor onze competitie.   Waar vind je tegenwoordig nog een voetbalveld 'te midden te velde' waar de lijnen vervangen zijn door loopgraven, en waar de douches en kantine doen terug denken aan het jaar waarin Sandra Kim het Eurosong festival won.  Sport Na Arbeid overweegt een verhuis volgend jaar, dus hoogst waarschijnlijk zal het de laatste keer zijn dat Sportgroep70 te gast was bij Boer Pollet.  Anderzijds overweegt Club Brugge ook al jaren een verhuis...

Opnieuw waren er bij Sport70 niet voldoende spelers aanwezig uit de eigen rangen om een ploeg op het veld te brengen.  Gelukkig konden ze wel rekenen
op nieuweling Mees Jurgen en niet-zo-nieuweling Vyncke Frederick om tot 12spelers te komen.  Vincke en Louwagie stonden opnieuw samen in de spits, waardoor Pillen een rij achteruit kroop in steun van Lagast.  Ook Verplancke schoof een rij achteruit, en stond centraal achteraan tussen De Saeyer, Lammertyn, en Heyns.  Ter vervollediging, Desoete stond in doel,  Lanckriet en De Jonghe stonden op de flanken, en Mees zat op de bank.

Sportgroep70 begon sterk aan de eerste helft, en dwong in het matchbegin al enkele kansjes af.  Pillen trapte de eerste kans hoog over.  Een afstandschot van Lagast ging naast.  De druk hield aan, en alhoewel de kansen schaarser werden, werden ze wel gevaarlijker.  Louwagie snoepte de bal af van de verdediging, passeerde de keeper en trapte dan voorlangs.  Vincke werd 2 keer terug gefloten voor twijfelachtig buitenspel.  Toen hij er dan toch eens
door was, miste ook hij een opgelegde kans.
  Muziek Veldegem lag lichtjes onder, en versierde weinig kansen.  Door het falen van de beide bezoekende spitsen was de ruststand 0-0.  Het zou niet lang zo blijven.

Na de rust werd Vincke vervangen door Mees.  De eerste minuut van de tweede helft was nog maar net weggetikt, en de thuisploeg scoorde.  Gemeten voorzet vanop de rechterflank, controle door de spits, en vanop korte afstand via de paal binnen.  1-0. Lammertyn liet zijn tegenstander te veel ruimte, en dat werd afgestraft.  En toch kon hem weinig verweten worden.  De rest van zijn wedstrijd was uitmuntend.  Sportgroep70 ging nu nog meer op inzet en karakter spelen, en Sport Na Arbeid had al zijn spelers nodig om de aanvalsdrift van Sport70 af te stoppen.  Daardoor werden kansen aan beide kanten schaars.  Desoete verschoot zodanig toen hij eens een bal in zijn rechthoek zag dat hij die eerst over zich liet botsen, om hem dan uiteindelijk toch te klemmen.  Mees kreeg nog de beste mogelijkheid op de gelijkmaker maar scoorde niet.  Sportgroep70 bleef duwen tot de laatste seconde.  Net voor affluiten had De Jonghe zich nog goed doorgezet tot in de rechthoek van de tegenstander, maar zijn assist werd nog afgeblokt.  Conclusie:  Waar vorige week de spitsen het verschil maakten, waren ze deze week verantwoordelijk voor het verlies.