SPORTGROEP70 - ESSEVRIENDEN 2-0

Jan R speelde de 1e helft mee met de tegenstander, Kevin VH de 2e helft en Davy L. de hele wedstrijd
09Mees Jurgen
11Lagast Davy Volledige match met de tegenstander(Toeschouwer)
13Louwagie Thibaut
16Pillen Lars
22Lanckriet Jens
23Lammertijn Tom
??De Jonghe David
ARBITERVan Lierde Herman Scheidsrechter(Toeschouwer)
ARBITERVanreybrouck Dieter
ARBITERDe Saeyer Christophe (Toeschouwer)

Geen kaarten gegeven

Sportgroep70 houdt de vreemde 3 punten thuis.

Het begon al bij aankomst, allerlei jeugdige scouts en marginalen hadden onze velden ingepalmd en ontheiligd met frisbees, waardoor het voetbal verdween naar het achterplan.  Letterlijk dan, veld 11, helemaal achteraan.  Frisbee boven de nationale sport, vreemd.  Na de ochtend wandeling naar het 'nieuwe' veld viel op dat de onderpopulatie waarmee Sportgroep70 kampte in het seizoensbegin had plaats gemaakt voor overbevolking in de kleedkamer.  Eveneens vreemd.  16 aanwezigen, waarvan opnieuw 2 testers.  Volcke Jan was al enkele weken aangekondigd, zijn vriend Guy was een verrassing.

Nog meer vreemde toestanden, Lagast en Reynders verschenen bij de Essevrienden aan de aftrap. Sportgroep70 blonk uit in alles, combinaties, kansen, glijpartijen, bal uit de gracht halen,...  Op alle fronten werden de spelers van de Essevrienden overklast.  Ook het weer deed bizar, de spelers hebben de 4 seizoenen ondervonden in minder dan een uur tijd.  Enkel de wind was een constante.  Voor de rust debuteerden achteraan bij Sport70 Volcke en vriend Guy.  Goeie voetballers die geen openingen weggaven, en telkens mooi uitvoetbalden.  Al werd het hen ook niet echt moeilijk gemaakt door een zwak voetballende Essevrienden.  Sportgroep70 voetbalde redelijk wat kansen bijeen, en gaf niks weg.  Toch was de vreemde tussenstand 0-0.

Tijdens de koffie werd wat gewisseld van posities en spelers, maar het spelbeeld veranderde niet.  Daar was nu eens niks vreemd aan.  Na de rust werden er wel 2 ballen in het mandje gelegd.  2 maal op aangeven van Louwagie, 2 maal afgewerkt door de ingevallen Serru.  Ook Desoete hield voor de tweede keer dit seizoen (op 9 matchen) zijn netten schoon.   Votte overwinning dus, maar 5-0 had niet overdreven geweest.  Louwagie miste alleen voor doel.  Pillen, opnieuw op de flank, (de enige positie die hij niet wil spelen) zette nog goed voor op Mees die de bal verkeerd inschatte.  Dejonghe, al 4 wedstrijden op rij uitzonderlijk goed, knalde naast de kruising.  Vanreybrouck trapte hoog over.  En zo had Sportgroep70 nog een hele waslijst aan kansen en halve kansen.  Een stralende Coach Crommelinck was op bezoek, en zag dat het goed was.