6-0 Vanreybrouck Dieter

Heyns Kris
 Heyns Kris 2e geel

Sportgroep70 in grootse doen.

Veel en lang was er te klagen over alles en nog wat bij sportgoep70 de eerste maanden.  Blessures, tekort aan verdedigers, teveel spitsen, we slikken teveel doelpunten, zieke coach, positionele verschuivingen, geroep in de kleedkamers, en geklaag op het veld.  In de eerste 13 wedstrijden werden er maar liefst 9 keer verloren.  1 op 15 in de laatste 5 matchen, 10 punten op 39 dit jaar. Net niet het KV Oostende van onze reeks, bij wijze van.
Vorige week (zie verslag) bracht VK. Vogelzang hoop, deze week kregen we de bevestiging.  De Puzzel op het veld krijgt stilaan vorm.  In die puzzel zal dit seizoen waarschijnlijk geen plaats meer zijn voor Louwagie.  Hij blesseerde zich opnieuw ernstig aan de knie, en is voor langere tijd uit.  Donderdag zal het verdict op het forum van deze site staan.

De Wachter Peter tekende ziek present, en vertrok terug huiswaarts nog voor de aftrap werd gegeven.  Matchwinnaar van vorige week Mees was de grote afwezige.  Dat maakte Vanreybroeck de enige bankzitter bij de thuisploeg.  Pillen en Serru vooraan, Dejonghe en Lankriet op de vleugels, Vanheesvelde en Lagast centraal op het middenveld.  Herrling, De Saeyer, en de terugkerende Lammertyn en Heyns als verdedigende muur voor vaste keeper Soete.  Sportiva Eernegem zou zwaar afzien deze morgen.  Nauwelijks werd er afgetrapt of de thuisploeg vloog zijn tegenstander naar de keel.  Van Heesvelde trapte, de doelman loste, en Dejonghe was er als de kippen bij om binnen te duwen.  1-0.  minuten later, de eerste hoekschop van de partij, en opnieuw kassa.  De bal bleef even hangen in het pak en De Saeyer trapte het leer hard in het dak van het doel.  Nog geen 10 minuten gespeeld en 2-0!  Sport70 in de hemel, Sportiva zag sterretjes. Pillen herbegon opnieuw te vroeg na zijn blessure en ging al na 10 min. naar de kant.  Vanreybroeck nam zijn plaats in achter de spitsen, en Van Heesvelde schoof naar de voorlinie.  Iets over het kwartier dook diezelfde Van Heesvelde de hoek in om na een goede actie achteruit te leggen op de mee ingeschoven Herrling.  Goeie cross naar de andere kant van het veld in de loop van topschutter Serru die zijn achtste doelpunt in 7 wedstrijden scoort.

3-0, en Sportgroep70 drukte door.  Het resulteerde in een vierde treffer voor de rust.  Serru stak de bal goed tussen de verdediging in de loop van Dejonghe die alleen op doel kon af gaan.  Hij omspeelt de keeper, en scoort in het lege doel zijn tweede van de ochtend. Tot voor vandaag slaagde Sport70 er niet in om een match met meer dan 3 doelpunten af te werken, nu zaten er al 4 in het mandje aan de rust!

Weinig reden om te wisselen dus.  Sportiva Eernegem kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en cre??erde kansen.  Toch was het opnieuw de thuisploeg die scoorde, ook nu snel na de aftrap.  Vanreybroeck snoept de bal af, speelt Van Heesvelde strak aan op de hoek van de 16, gevolgd door een knappe 1 - 2 met Serru. Van Heersvelde trapte naar de korte hoek.  De doelman, lichtjes in de fout, ging er met zijn voet naartoe en knalde de bal zelf in het dak van het doel.  5 tegen niks.  Sport ietsje nonchalanter, Sportiva iets gefrustreerder.  Duidelijk te merken bij de rode kaart voor een aanslag op de knie van de oprukkende Lammertyn.  Sportiva liet zich ook sportief opmerken.  Hun diepe spits kwam 4 keer alleen voor Soete, maar hij had zijn dagje niet.  Wild over, net voorlangs, en Soete hielden de nul.  Ook werd nog de paal, en bij een vrije trap de lat geraakt.  Eernegem ging niet scoren vandaag, daarvoor had Sportgroep70 de voetbalgoden allemaal aan hun zijde.

Dat bleek wanneer Vanreybroek zijn vrije trap wel mooi langs de paal binnen krulde.  Ook had het Scheidsrechter Van Lierde mee wanneer Heys rood verdiende maar slechts geel kreeg bij het onderuit maaien van de onfortuinlijke spits van Sportiva.  Heyns kreeg ze 5 minuten later dan toch, die rode kaart.  6-0, meteen de grootste overwinning van het seizoen, en de eerste keer dat Sportgroep70 twee opeenvolgende wedstrijden geen tegendoelpunt incasseert.  Het lijkt erop dat de 7 magere jaren voorbij zijn, en de 7 vette aangebroken zijn.  Nu nog bevestigen.