Kaarten
Geen kaarten gegeven

WEDSTRIJDVERSLAG

2014, annus horribilis.

Twaalf thuisspelers kwamen naar de gulden kamer voor een matchke tegen den VTS.  Kind van de rekening werd Dejonghe, hij nam plaats op de bank naast de volledig herstelde coach Crommelinck.  Alle anderen mochten aan de wedstrijd beginnen.  Zo mochten onze 2 groentjes opnieuw starten.  Declerck als linksachter, Alliet op rechts.  Desaeyer en Heyns centraal.  Reynders en Lagast stoffeerden het middenveld met Lanckriet en Lammertyn op de vleugels.  Van Heesvelde en Pillen het vormden het nieuwe aanvalsduo.

De wedstrijd begon op zn zondagsmorgen,  gezapig.  Het was VTS die het sterkst combineerde voor de koffie, maar dat resulteerde niet echt in een overvloed aan kansen.  Achteraan zat het goed gesloten bij de thuisploeg.  Desaeyer en Heys ,samen goed voor 30jaar(!) ervaring bij Sport70, lieten weinig steken vallen, maar het was Declerck die imponeerde achteraan.  Niet voorbij te raken, en aanvallend een meerwaarde.  Lagast vreette opnieuw kilometers.  Reynders speelde sluwer en snoepte menig bal uit de voeten.  Helaas verdween een kwart daarvan rechtstreeks terug in de voeten van een VTS-speler.   Lanckriet begon aarzelend, maar groeide in de wedstrijd.  Lammertyn kon je overal terugvinden op de rechterkant.  Je kon hem bijvoorbeeld vinden in de verdediging ter steun van Alliet, om hem een halve minuut later als rechtsvoor een voorzet te zien trappen.  Tien minuten ver in de wedstrijd is daar een mooi voorbeeld van.  Recuperatie ter hoogte van de eigen rechthoek, flank opzoeken, 1-2 met Lagast, om vervolgens Pillen het straatje in te sturen.  Pillen kapte zich vrij, en weg kans.  Het onuitgegevens duo vooraan werkte hard, en deed verdedigend zijn werk.  Op het half uur brachten ze onderling gevaar.  Van Heesvelde werd door Pillen subtiel tussen 2 verdedigers de rechthoek ingestuurd.  Ook Van Heesvelde twijfelde iets te lang waardoor het leer in extremis in hoekschop werd getrapt. VTS had in de eerste helft evenveel (2) kansen gecreeerd, en ook 1 gekregen toen Alliet in eigen rechthoek dacht 1 tegenstander te passeren, mis poes.  Het schot vloog hoog over doel.  Later moest Soete zich serieus strekken op een dwarrelende bal om die uit zijn rechter onderhoek te slaan.    0-0 na een kleurloze eerste helft.

Dejonghe kwam na de pauze in de ploeg ten nadele van Alliet.  Lammertyn schoof een rij achteruit.  Sportgroep70 speelde na de rust een stuk beter, en nam op zijn toer de bovenhand op VTS.  Maar net zoals VTS in de eerste helft, resulteerde dit niet tot veel kansen.  Lagast vanop afstand, Dejonghe op vrije trap.  Pillen kreeg in combinatie met Dejonghe en Van Heesvelde de kans om de score te openen, maar trapte de grootste kans van de wedstrijd langs de verkeerde kant van de paal.  Wanneer de wedstrijd leek dood te bloeden, vroeg Reynders met nog 10 minuten op de klok zijn vervanging aan.  Alliet kwam terug op het veld.  Een fantastisch eindfase zou volgen, indien je VTS in het hart draagt.  Lanckriet met een dodelijk foutje, Vansweevelt opende eindelijk de score, 0-1, laat in de wedstrijd,  Sportgroep70 haalt zo een 0 op 9 na de winterstop.  Historisch doelpunt, me dunkt,  het is nl. tegendoelpunt nummer 41 dit seizoen.  Daarmee doet  Sportgroep70 het nu al even goed als vorig jaar!  Records moeten verbroken worden, moesten ze denken bij de thuisploeg. Van Ryckeghem staat moederziel alleen in de grote rechthoek, wordt uiteraard aangespeeld, en poef nr 42 tegen de touwen.  Ook nummer 43 zou nog volgen, want in die laatste minuten kreeg Lammertyn nog een lichte, maar terechte strafschopfout tegen.  0-3 via Slabbinck.

Vier jaar geleden mocht de verdediging van Sportgroep 70 zich nog op de borst slaan.  32 tegengoals in 34 matchen, of 0,94 goals tegen per match.  Seizoen 2011-2012, precies 1 goal tegen per wedstrijd, 33 op 33.  Vorig seizoen buisde Sportgroep70 al behoorlijk, 41 tegengoals op 24 matchen, of 1,7 goals uit de netten vissen every game. Dit seizoen zit Sport aan een vernietigend gemiddelde van 2,4 alstublieft! goals per match die het incasseert. 43 al in slechts 18 matchen.  Daarmee bereikt Sportgroep70 een historisch dieptepunt.  Nog 1 record staat staande.  5 jaar geleden kreeg Sportgroep70   48 doelpunten om de oren.  (1,5 per match)  Dus nog 5 tegendoelpunten te gaan, en ook dat record word dit jaar verbeterd.  Misschien al de volgende wedstrijd?   Met nog 13 speeldagen op het programma is de kans zeer reeel dat we in dit annus horribilis deze trieste statistiek verbreken...