Kaarten
Geen kaarten gegeven

WEDSTRIJDVERSLAG

Crommelinck is back.

De velden van Scoutaboe bevinden zich ver buiten de grenzen van het Brugse land, en de wedstrijd was voor een neutrale toeschouwer de verplaatsing niet waard.  Vries temperaturen, amper kansen, en 1 enkel doelpunt uit stilstaande fase.  Lagast bekroonde zijn sterke prestatie met een doelpunt en mag zich zo matchwinnaar noemen.  0-1, en einde verslag.

Ware het niet dat de schrijvende pers geen neutrale toeschouwer is.  De kentering kwam er door het herrijzen van de coach.  Sportgroep70 was een stuurloos schip geworden, dat meer water dan vaart maakte.  Crommelinck had in alle stilte de laatste wedstrijden vanop de dokken begluurt, en bestudeerde in alle rust zijn ploeg.  Op Scoutaboe greep de coach in.  Nieuwe veldbezetting, nieuwe taken.  Soete behield het vertrouwen in doel, en stelde zijn coach niet teleur met zijn eerste clean sheat in 2014.  De Wachter keerde terug op de linksachter en toonde Declerck dat zijn positie niet zomaar in te pakken valt.  In de eerste helft ging hij na het buiten tikken van de bal plat op zijn smoelwerk terwijl er eigenlijk geen speler van Scoutaboe in de buurt was.  Poging tot swalbe Peter?  De Wachter hield zo twee keer de nul in zijn 3 laatste wedstrijden.  Heyns en De Saeyer stonden opnieuw centraal achteraan.  Crommelinck had opnieuw goed gezien dat ze vorige week samen 60 minuten geen doelpunt incasseerden, maar wanneer Heyns door het uitvallen van Reynders van positie wisselde, het plots doelpunten regende.  Beiden bleven vandaag de hele wedstrijd staan en hebben intussen als duo 130 minuten de nul kunnen houden.  Vandaag hadden ze dan ook weinig werk dankzij de buffer die Crommelinck voor de verdediging had geplaatst.

Lagast en Reynders, the musscle and the brain.  Alles wat Scoutaboe ook probeerde in elkaar te steken werd genadeloos afgebroken door de bezoekers.  Lagast stond weer overal en jaagde de tegenstander zodanig op dat ze telkens in de fout gingen en balverlies leden.  Wanneer een middenvelder dan toch eens uitzonderlijk uit het actieradius van Lagast liep, en de bal aangespeeld kreeg stond Reynders in zijn buurt.  Reynders stond altijd goed, en was nauwelijk te passeren.  Op enkele zwakke passen na, een perfecte wedstrijd.  Daar zat dan ook de frustratie voor de neutrale touschouwer.  Behalve een schot over het doel van Soete, en een trap voorlang in de tweede helft, valt er weinig te noteren voor Scoutaboe.  Vanreybrouck speelde links en zag in de eerste periode veel de bal, vaak in combinatie met PillenVanreybrouck genoot veel vrijheid en kon zich aanvallend telkens goed vrij stellen, en lustig met voorzetten strooien.  Ook verdedigend stelde hij zich tactisch sterk op, waardoor hij vaak als eerste bij de tweede bal was.  De tweede helft zakte hij wat weg, maar behield het overzicht, en focuste hij zich voornamelijk op zijn verdedigende taken.

De rechterkant is een ander paar mouwen.  Lanckriet speelde aanvankelijk even ondermaats als de voorgaande wedstrijden.  Naarmate de wedstrijd vorderde steeg zijn vormpeil.  In de tweede helft won hij meer duels, en was hij betrokken bij het doelpunt.  Waar hij voorgaande weken de oorzaak was van menig tegendoelpunt, was hij vandaag de factor die het doelpunt veroorzaakte.  Halverwege de tweede helft wordt Pillen foutief afgestopt.  Lagast trapt een voorzet die na een bots rechtstreeks in de rechter bovenhoek draait.  Niemand kan erbij, ook de doelman niet.  Die twijfelt om uit te komen en de bal simpel te klemmen, omdat hij Lanckriet ziet aanstormen.  Hij gaat ervan uit ,zoals iedereen, dat Lanckriet de bal in doel zal duwen.  Lanckriet raakt niemendal, en de goal komt dus op naam van Lagast.  Door de zwakkere eerste helft van Lanckriet kreeg Lammertyn op de rechtsachter veel meer werk op te knappen dan zijn collega aan de overkant.  Toen Lanckriet streker werd, kon het publiek ,vogels en paarden, genieten van de sporadische ruches van Lammertyn

Dejonghe
kreeg de grootste aanpassing te verwerken.  Hij moest zijn geliefde flank verlaten en mocht zich als nummer tien uitleven achter eenzame spits PillenDejonghe is niet de ideale spelverdeler, maar compenseerde veel door zijn enthousiasme en loopvermogen.  Hij bleek zeer nuttig en was samen met Pillen de eerste verdedigers die het opbouwende werk van Scoutabou onmogelijk maakten.  Pillen speelde een uitstekende eerste helft.  Pakte veel diepe ballen sterk aan, kaatste goed, en had vroeg in de eerste helft al een goede kans.  Zijn hard schot werd met meer geluk dan kunde in hoekschop gewerkt.  Het zou zijn beste schietkans van de wedstrijd worden.  In de tweede helft zakte hij weg.  Pillen kon nog moeilijk een bal bij houden, en vond geen aansluiting meer.  Het is wel in die tweede helft dat hij de fout meekrijgt die de wedstrijd uiteindelijk beslist.  Dejonghe daarintegen deemesterde niet weg.  Enkel stond hij in de tweede helft te hoog waardoor er achter hem vaak een grote ruimte kwam voor Scoutabou, en Lagast nog wat meer moest gaan lopen.  Dejonghe bleef wel tot de laatste minuut strijden, en haalde samen met zijn 2 collega's op het middenveld de wedstrijd en de punten binnen.

Saaie match, ja.  Tactisch meesterwerk, dat ook, ja.