SPORTGROEP70 - SINT JORISVRIENDEN 1-1

Aanwezigheden
 Reynders Jan
 De Wachter Peter
03Heyns Kris
04Declerck Kenneth
05Nys Jurgen
11Lagast Davy
13Louwagie Thibaut
14Verplancke Kenneth
16Pillen Lars
18Despiegelaere Steven
22Lanckriet Jens
23Lammertijn Tom KEEPER
??De Jonghe David
ARBITERDe Saeyer Christophe
ARBITERVanreybrouck Dieter
T1Crommelinck Willy (Toeschouwer)

16 spelers aanwezig

Doelpunten
 Pillen Lars
Assists
 De Jonghe David --> Pillen Lars
Wissels
35  UIT  De Wachter Peter
35  UIT  Heyns Kris
35  UIT  Reynders Jan
35  UIT  Verplancke Kenneth
35  IN  Declerck Kenneth
35  IN  Lanckriet Jens
35  IN  Louwagie Thibaut
35  IN  Vanreybrouck Dieter
52.5  UIT  De Jonghe David
52.5  UIT  Nys Jurgen GEKWETST
52.5  IN  Reynders Jan
52.5  IN  Verplancke Kenneth
62.5  UIT  Verplancke Kenneth GEKWETST
62.5  IN  De Jonghe David
Scoreverloop
Voor rust
0-1
Na rust
1-1 Pillen Lars
 
Kaarten
Geen kaarten gegeven


WEDSTRIJDVERSLAGBittere Pil(len) in het slot voor de Sint-Jorisvrienden.


Eerste competitiedag van het nieuwe seizoen.  Sportgroep70 heeft zich na wat matige jaren zwaar geroerd op de transfermarkt.  Topschutter Serru, en sluitstuk Desoete kregen een lucratieve transfer, terwijl de onfortuinlijke Mees Jurgen zich tijdens de voorbereiding blesseerde en zijn schoenen met lichte dwang aan de haak moet hangen.  De hele ploeg leeft mee met zijn revalidatie, en betuigd zijn steun.  Anderzijds tekende  Louwagie na 2 jaar blessureleed terug present, samen met de nieuwe aanwinsten Nijs, Declerck, en Despiegelaere.  Dewitte, misschien wel grootste aanwinst, miste de eerste wedstrijd van het seizoen.  Het wedstrijdblad werd aangevuld met de oude, en minder oude gedienden: De Wachter, Heyns, Vanreybrouck, Reynders, De SaeyerDe Jonghe, Lagast, Verplancke, Lanckriet, Pillen, en ten slotte Lammertyn.  Die laatste offerde zich op als doelman, terwijl Sportgroep70 nog steeds zoekt naar een topper tussen de palen. 

Sint Joris was niet gekomen om zich in te graven, het speelde goed mee met de thuisploeg in het eerste kwartier van de wedstrijd.  Het regende, maar geen kansen. Die zagen we nauwelijks.   Pillen stuurde Nijs eens voor de doelman, maar die twijfelde te lang.  Naargelang de wedstrijd vorderde kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd onder impuls van hun kapitein Vanmassenhove.  De grootste kans in de eerste periode was voor de Sint-Jorisvrienden, maar Hast trapte op de lat.  5 minuten voor de pauze was het dan toch raak.  De Wachter twijfelde en werd in zijn rug gepakt door De Boo die het leer strak voor bracht in de loop van de opkomende Ingelbrecht.  Die twijfelde niet en trapte de eerste echt bal tussen de palen binnen.  0-1, de ruststand.  De Wachter werd prompt op strafkamp naar Corsica gestuurd.

Coach Crommelinck wisselde aan de rust, maar dat bracht in het begin weinig beterschap.  Ook in de tweede helft waren de kansen schaars.  Vanreybrouck werd goed vrij gespeeld door opnieuw Pillen, maar die miste zijn trap volledig.  Aan de overzijde werd op corner ook een kans de nek omgewrongen door de Sint-Jorisvrienden.  Het laatste kwartier nam Sportgroep70 dan eindelijk de bovenhand.  3 corners werden door Louwagie afgedwongen, uit twee daarvan kon De Saeyer bijna scoren.  0-1 leek het te gaan blijven, maar in de laatste seconde werd er dan toch nog gescoord.  Louwagie naar De Jonghe, die door tikt naar Pillen.  De winnaar van de penalti-cup van vorig seizoen kapte zich goed vrij in de box, en krulde de bal mooi via de verste paal binnen. 1-1 en onmiddelijk afgefloten.  Frustrerend voor de goed spelende Sint-Jorisvrienden, het eerste punt van het seizoen voor Sport70 is binnen.