Kaarten
Geen kaarten gegeven

WEDSTRIJDVERSLAG

Sportgroep70 behaalt zijn eerste overwinning van het seizoen

De Valkaert, heel toepasselijk het thuisplein van Vogelzang.  De thuisploeg was talrijk aanwezig, de bezoekers hadden opnieuw moeite om een volledig elftal op de mat te brengen.  Crommelinck had wat puzzelwerk te verrichten, en moest noodgedwongen met 10 spelers de wedstrijd aftrappen.  Hij posteerde Louwagie voor de eerste keer aan de aftrap op het middenveld naast Nys in afwachting van de in extremis opgeroepen redder-in-nood Verplancke. Lammertyn mocht opnieuw tussen de palen staan, en Reynders kwam bij afwezigheid van o.m. De Saeyer en Heys centraal in de verdediging te staan naast DespiegelaereDe Wachter en Declerck op de backs, De Jonghe en Van Heesvelde op de flanken.  Pillen begon eenzaam in de spits.

Vogelzang begon gretig aan de wedstrijd, en profiteerde al snel van de numerieke meerderheid.  Louwagie liet zijn man teveel vrijheid, holde zo n 20 meter achter de man en de feiten aan, liet hem door het hart van de verdediging passen. Despiegelaere was nog niet geheel wakker, miste zijn interceptie, en Lammertyn was kansloos.  1-0.  Na 5 minuten kwam Verplancke het elftal vervolledigen, doch het kwaad was reeds geschied.  Sportgroep70 had wat tijd nodig om in zijn ritme te komen.  Na 10 minuten bedankte Van Heesvelde voor zijn eerste speelminuten van het seizoen met een assist, toch werd het doelpunt voor wel heeeel twijfelachtig buitenspel afgekeurd.  Vele scheidsrechtelijke beslissingen werden dan opnieuw door Sportgroep70 afgekeurd.  Zwakste man op het veld, die scheidsrechter.  Sportgroep70 kende dan nog eens pech.  Op het kwartier viel de tot nu toe best spelende speler van de uitploeg uit. Verrekking in de bil, vreesde Nijs. Vogelzang bood een oplossing, Pascal werd met een handgeschud eventjes snel geleend van Vogelzang.  Sportgroep70 voetbalde nog wel wat kansjes bijeen, Lammertyn moest aan de andere kant slechts 1 maal sierlijk plat om een bal uit zijn kooi te jagen.  1-0, de ruststand.

Crommelinck motiveerde, en Sportgroep70 begon gretiger aan de tweede periode.  Toch was
het Vogelzang die de score verdubbelde.  Op hoekschop ging Lammertyn minder sierlijk naast de bal slaan, en dit werd meteen afgestraft. 2-0, 5 minuten ver in de tweede helft.   Sportgroep70 bleef ook daarna de wet dicteren, en werd met de minuut gevaarlijker.  Een doelpunt kon niet uitblijven, en uiteindelijk scoorde Declerck zijn eerste van het seizoen op aangeven van een herboren De Jonghe.  Beide Kenneths centraal op het middenveld draaiden op volle toeren, en overbluften hun tegenstanders keer op keer.  Pillen werd de diepte ingestuurd, hij ontweek de keeper, legt vanop de achterlijn terug op de opkomende De Jonghe die zijn goede tweede helft zag bekroond worden met een doelpunt.  Het doelpunt werd eerst nog afgekeurd voor onbestaand buitenspel, maar na de woede van de uitploeg, en de fairplay van de thuisploeg kwam de scheidsrechter op zijn beslissing terug.  Dan toch 2-2.

Zo verloor de thuisfluiter de wedstrijd voor de thuisploeg.  Sportgroep70 kende daarna op woede en adrenaline 5 dolle minuten.  Van Heesvelde en De Jonghe zetten druk, Pillen profiteerde van het balverlies.  Alleen op doel af mist hij niet dit seizoen, knap naast de doelman, zijnetje binnen, 2-3 voorsprong.  Vogelzang trapte af, balverlies en inworp voor Sport.  De bal wordt naar Van Heesvelde gegooid, knappe diepe bal naar Louwagie die in de hoek dook, gemeten voorzet richting de opkomende Pillen aan de tweede paal, waarbij die laatste met een karate-volley buitenkantje voet overhoeks in de haak knalt.  Wereldgoal op amateurniveau. Nog geen minuut later kreeg diezelfde Pillen de bal voor de voeten op een opnieuw goed getrapte hoekschop.  Met de rug naar doel draait hij goed rond zijn as om zijn eerste zuivere hattrick voor Sportgroep70 te scoren.  Louwagie die in de tweede helft een andere tempo dan slenteren had gevonden, dikte nog aan in de absolute slotfase na een nummertje op aangeven van Verplancke.  3 wedstrijden gespeeld, een gelijkspel, een nederlaag, en een overwinning zijn behaald.

We gaan een constant seizoen te gemoed blijkbaar...